Politika korištenja i vaši osobni podaci

Politika korištenja i pravila privatnosti osobnih podataka

POLITIKA KORIŠTENJA

Uvjeti korištenja

Aplikacija InfoCor namijenjena je za informiranje građana, prijavljivanje nepravilnosti, te komunikaciju sa tijelima javne vlasti i drugim poslovnim subjektima. Aplikacija ima svrhu olakšati korisnicima komunikaciju sa tijelima javne vlasti i drugim poslovnim subjektima. Aplikaciju InfoCor koriste proizvođači aplikacije, kupci aplikacije (pravne osobe) i krajnji korisnici (fizičke i/ili pravne osobe). Aplikacija InfoCor ima mogućnost direktne komunikacije korisnika sa tijelima javne vlasti ili tvrtkama u tekstualnom obliku i sa dodatnim sadržajima poput fotografija ili dokumenata.

Sve upite i reklamacije možete slati na elektroničku poštu info@mobeskvaliteta.hr

Korištenje

Strogo je zabranjeno korisnicima objavljivanje dokumenata koji mogu kompromitirati njihov identitet i dozvoliti zlonamjernim pojedincima krađu osobnih podataka. Podaci poput bankovnog računa, lozinke kartica, lozinke email adresa, lozinke društvenih mreža i svaki ostali podatak koji može odati informacije o identitetu a koji nije potreban za nesmetan rad aplikacije strogo je zabranjen za objavljivanje.

Strogo se zabranjuje objava uvredljivog sadržaja prema bilo kojem pojedincu na bilo kojoj osnovi. Zabranjeno je korištenje aplikacije na način na koji bi moglo ometati korisnike tijela javnih vlasti i tvrtki u njihovom radu. Zabranjuje se objavljivanje sadržaja poput fotografija koje predstavljaju uvredu (pornografski sadržaj, slike nasilja i drugo). Zabranjuje se objava slika na kojima su maloljetne osobe.

Suglasni ste da za svaki materijal koji objavite unutar aplikacije imate dozvolu ili ste vlasnik materijala te da za objavu ne kršite nadležne zakone i propise. Suglasni ste da u javnoj komunikaciji iznosite istinu i činjenice koje su dokazive i provjerljive.

Aplikacija InfoCor odriče se odgovornosti za objave i upite na koje niste dobili povratni odgovor. Odgovori na vaše upite ovise o ažurnosti korisnika tijela javne vlasti i ostalih tvrtki.

Zadržavamo prava brisanja svakog profila koji krši uvjete korištenja.

GDPR PRAVILA PRIVATNOSTI

Vođenje obrade podataka

MOBES KVALITETA j.d.o.o., Jozefa Maliaka 28, 32236 Ilok, OIB 12574068591 je voditelj obrade vaših osobnih podataka. SPOTTER j.d.o.o. Psunjska 66, Osijek, OIB: 00591076485 je izvršitelj obrade podataka. Primatelji Vaših osobnih podataka su tijela javne vlasti ili tvrtke kojima ste uputili upit i/ili komunicirate putem Aplikacije InfoCor.

Pravila privatnosti se primjenjuju na sve osobne podatke koje korisnici ostavljaju putem korištenja aplikacije. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Ova Pravila ne primjenjuju se na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Od vaših osobnih podataka aplikacija InfoCor obrađuje:

  • Email adresu
  • Ime i prezime
  • Fotografiju (neobavezan podatak)

Ukoliko ste mlađi od 16 godina, molimo vas da nam ne pružate nikakve podatke bez odobrenja roditelja, punomoćnika ili skrbnika.

Aplikacija InfoCor koristi vaše osobne podatke kako bismo vas prepoznali kao korisnika sustava, vaše podatke ne prodajemo i ne prenosimo trećoj zemlji ili međunarodnoj organizaciji. Osobe koje nisu ispunile obrazac prijave ne mogu sudjelovati u komentarima niti slati upite tijelima javnih vlasti i ostalim korisnicima.

Pravne obveze:

MOBES KVALITETA j.d.o.o. podliježe zakonima Republike Hrvatske i Europske unije, i dužna ih se pridržavati, uključujući pružanje vaših podataka tijelima za provedbu zakona, regulatornim i sudskim tijelima te trećim parničnim stranama vezano uz postupke ili istrage bilo gdje u svijetu gdje je to zahtijevano. Tamo gdje je to dopušteno, izravno ćemo vam uputiti takav zahtjev ili vas obavijestiti prije odgovora, osim ako bi to moglo utjecati na sprječavanje ili otkrivanje zločina.

Pružanje osobnih podataka u svrhu sukladnosti s obvezujućim zahtjevima za vašim podacima predstavlja zakonsku obvezu koja ovisi o konkretnom zahtjevu.

Kako čuvamo sigurnost vaših podataka:

Vaše osobne podatke skladištimo na siguran način. Koristimo razne sigurnosne mjere, uključujući enkripciju i autentifikaciju, kako bismo zaštitili i održali sigurnost, integritet i dostupnost vaših podataka.

Između ostalog, koristimo i sljedeće mjere:

• strogo ograničen osobni pristup vašim podacima po načelu „nužnog pristupa“

• sigurni prijenos prikupljenih podataka,

• postavljanje vatrozida na IT sustave u svrhu zabrane neovlaštenog pristupa

• trajno praćenje pristupa IT sustavima radi detekcije i sprječavanja zlouporabe osobnih podataka.

Svi vaši podaci pohranjuju se na našim sigurnim poslužiteljima i sigurnim poslužiteljima naših partnera te im se pristupa i koristi u skladu s pravilima i standardima sigurnosti. Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, te poduzimamo sve mjere potrebne za zaštitu istih sukladno važećoj regulativi i dobrim praksama. Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od gubitka.

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo onoliko dugo koliko traje Vaše korištenje aplikacije ili onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju da nas zatražite brisanje vaših podataka, isti će biti izbrisani odmah o čemu ćemo Vas obavijestiti.

Osobni podaci koji se više ne koriste uništavaju se na siguran način.

Kako nas kontaktirati, vaša prava na zaštitu podataka i pritužbu za zaštitu podataka

Ako imate ikakvih pitanja u vezi upotrebe vaših osobnih podataka ili ukoliko želite da se svi vaši podaci izbrišu iz baza podataka, upit pošaljite na elektroničku poštu: info@mobeskvaliteta.hr. U upitu molimo da navedete kontakt preko kojeg bi mogli potvrditi vaš identitet.

U svakom trenutku imate pravo:

• tražiti nas da vam pružimo dodatne informacije o načinu na koji koristimo vaše podatke

• da vam pošaljemo ispis osobnih podataka koje ste nam dali

• tražiti nas da ispravimo sve netočnosti u podacima koje imamo

• tražiti nas da izbrišemo sve podatke u odnosu na koje više nemamo zakonsku osnovu za upotrebu,

• u slučajevima kada želite povući svoju suglasnost kako bismo prestali s takvom određenom obradom

• dati prigovor na svaku obradu [uključujući profiliranje] koja se temelji na legitimnom interesu zbog vaše specifične situacije, osim ako su razlozi za izvršenje takve obrade jači od prava na zaštitu osobnih podataka

• tražiti nas da ograničimo način na koji koristimo vaše podatke.

Zaštita podataka je definirana sljedećim zakonodavnim okvirom.

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

23.8°

Krk, Baška
20.06.2024 08:00

Vjetar
E - m/s
Vlaga
-%