Plaže

U Baški će vas dočekati tridesetak šljunčanih plaža okrenutih kristalno čistom moru.

Plaže

Plaže

Vela plaža zasigurno je jedna od naših najatraktivnijih lokacija i najpopularnije odredište kupača u Baški. S vremenom je postala simbol Baške i ključan je dio bašćanskog krajolika, duga je čak 1800 m i s nje se pruža pogled na naše predivno kristalno more. Od 1999. godine ponosni je nositelj europske Plave zastave kao dokaza visoke kakvoće i standarda plaže.

Na Veloj plaži čeka vas mnoštvo aktivnosti i sadržaja. Okružena je restoranima i kafićima, a na samoj plaži moguće je unajmiti pedaline, daske za jedrenje, suncobrane, ležaljke...

Uz Velu plažu, Bašku krasi još tridesetak plaža od kojih su među najpoznatijima Vela luka i Mala luka, plaža u FKK kampu Bunculuka, zatim plaže Konjska, Vrženica, Jablanovo, Storišće i Dubna.

Do brojnih plaža može se doći pješice, no do nekih može se doći samo barkom ili taxi boatom. Ipak, svojom udaljenošću daju mogućnost osamljenijeg uživanja u plavetnilu našeg mora.

Bašćansko ljeto provedeno na našim plažama osigurat će vam nezaboravan odmor. Topla mediteranska klima, obilje sunca, netaknuta priroda i mnoštvo aktivnosti našim brojnim posjetiteljima, koji iz godine u godinu pronalaze nove načine uživanja i odmaranja, pretvaraju ljetovanja u Baški tradicionalnima.

Galerija

Pravila plaže

Ne paliti vatru.
Ne bacati smeće.
Zabranjeno je dovoditi kućne ljubimce.
Zabranjeno je upravljati vozilima u blizini plaže.

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

16.0°

Krk, Baška
29.03.2020 14:00

Vjetar
E 2 m/s
Vlaga
-%