Vijesti

Uskrs u Baški uz brojne sudionike i bogati program događanja!

Toplo vrijeme, uživanje u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima te druženje s dragim osobama kroz šetnje uz more i u prirodi tek su dio aktivnosti u kojima smo uživali proteklog vikenda Baški, koja je uskrsne blagdane dočekala u posebnoj atmosferi.

Najiščekivanije događanje otvaranja predsezone u Baški i ove se godine pokazalo pravim uspjehom! U edukativnoj igri "Potraga za Uskršnjim zecom" sudjelovalo je tako rekordnih 53 ekipa te preko 200 sudionika. Većinom su to bile obitelji sa otoka Krka, iz Rijeke i Zagreba, no međunarodni su karakter manifestaciji dale i obitelji iz Njemačke, Austrije, Poljske i Slovenije! Brojne sudionike, koji su nestrpljivo iščekivali početak potrage, Heritage Hotel Forza počastila je ukusnom slatkom zakuskom koja ih je napunila energijom.

Nakon uzbudljive i užurbane potrage, uslijedila je odlična okrijepa! U suradnji s TZ Općine Baška, dragi domaćini iz Gostionice Bag i ove su godine u velikoj padeli pripremili ukusnu fritaju od 11 kila domaćih šparoga i čak 400 jaja! Druženje uz razmjenjivanje dojmova te uživanje u slatkim poslasticama koje je najmlađim posjetiteljima na cilju dijelio Uskršnji zec, bili su idealan način za opuštanje na proljetnom suncu!
Za ugodnu atmosferu pobrinuo se i mladi glazbeni duo Matea Dujmović i Antonio Krištofić koji su, uz pratnju Luke Totara na gitari, izveli najljepše domaće i svjetske hitove.

Uskrsnu nedjelju započeli smo jutarnjom svečanom svetom misom u crkvi Presvete Trojice ispred koje je, odmah potom, nastupila mlađa sekcija folklornog društva KD "Šoto". Odjeveni u tradicionalne nošnje, prisutnima su podijelili pince, kao uskršnji poklon Turističke zajednice općine Baška. Zajedničko druženje nastavili smo i na Uskrsni ponedjeljak prigodnim sakralnim koncertom župnog zbora sv. Mihovila ark. iz Vrha, pozdravljajući se tako s vikendom koji je zaista utjelovio pravi duh Uskrsa kao blagdana mira i blagosti.

Uz bogati program, brojni posjetitelji i mještani mogli su uživati i u divnim uskršnjim dekoracijama u Baški. Zečići, pisanice i proljetno cvijeće unijeli su dašak uskrsne vedrine na bašćanske šetnice pa kutaka za fotografiranje niti za ove blagdane nije nedostajalo!

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

31.0°

Krk, Baška
27.07.2024 14:00

Vjetar
E - m/s
Vlaga
-%