Vijesti

Sportsko - glazbeni tjedan u Baški

Razgledajte Bašku i njenu okolicu iz potpuno nove perspektive i srijedu provedite otkrivajući naše najljepše lokacije!
U četvrtak nam se zatim pridružite ispred Crkve sv. Lucije i zabavite uz acoustic glazbeni nastup Mateje Majerle i Maria Šimunovića, dok u petak možete uživati u nastupu harfistice Veronike Ćiković u Crkvi sv. trojice!

srijeda, 19.8., 09:00h
LOCAL BIKE TOUR: Baška

Za ljubitelje aktivnog odmora na otoku Krku su organizirane Local Bike Tour biciklističke ture, a još danas se možete prijaviti za onu u Baški, koja će se voziti na relaciji:  Baška - Zarok - Draga Bašćanska - Portafortuna - Mjesečev Plato - Baška.
Do dvadesetak prijavljenih sudionika provesti će dan u razgledavanju destinacije, njene prirode i poznatih kulturnih i povijesnih lokacija, a sve to na vjerojatno najpopularnijem prijevoznom sredstvu otoka Krka – biciklu! 

Dužina: 24km
Ukupni uspon: 560m
Tijek ture: Baška - Zarok - Draga Bašćanska - Portafortuna - Mjesečev Plato - Baška
Start: ispred Heritage Hotela Forza (okupljanje u 8:30h)

Prijave i dodatne informacije: info@visitbaska.hr

Preporuka: Ruta Local Bike Tour - Baška nije primjerena za najmlađe. Obavezno imati dovoljno vode sa sobom, kacigu, zračnicu, pumpu i ispravan bicikl i dobru volju.
Sudionici voze na vlastitu odgovornost.

četvrtak, 20.8., ispred crkve sv. Lucije, 20:30h
ACOUSTIC BAŠKA: Mateje Majerle i Maria Šimunović

Dobrodošli u vokalno instrumentalnu priču koja nas podsjeća na zaboravljene svevremenske blues, soul, pop i latino- američke klasike koji su utabali puteve glazbi kakvu poznajemo danas.

Mateja Majerle samostalna je umjetnica iz Opatije koja se uz pjevanje posvetila i glumi te završila Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu.
Prvi veliki projekt glavna joj je uloga u mjuziklu “Footloose” nakon kojeg su uslijedili mjuzikli “Byron”, “Aida” i “Jesus Christ Superstar” zagrebačkog kazališta Komedija. 
Od novijih projekata može izdvojiti dugo iščekivani remake “Kralj lavova” u kojem je utjelovila lik Nale te otpjevala “Can you feel the love tonight” i “Spirit” na hrvatskom jeziku. U slobodno vrijeme piše tekstove za svoj samostalni glazbeni projekt te uskoro možemo očekivati i izlazak njenog prvog singla.

Mario Šimunović je izuzeto talentirani glazbenik koji se klasičnom gitarom zarazio još u najranijoj dobi. Srednju glazbenu školu završio je u rodnom Osijeku gdje je u dobi od samo 18 godina održao i prvi samostalni solistički koncert.
Paralelno se školovao u poznatim školama za flamenco i klasičnu gitaru u Barceloni, gdje je povremeno i živio. Trenutno živi i djeluje u Rijeci, gdje održava samostalne koncerte nadahnute šarolikom i bogatom glazbom latino-američkog porijekla.
Ono što je manje poznato široj javnosti jest da je Mario i nagrađivani tekstopisac, te se može pohvaliti Porinom i nagradom na Zagrebfestu.

petak, 21.8., crkva sv. Trojstva, 20:30h
KLASIKA U BAŠKI: Veronika Ćiković

Veronika Ćiković rođena je 1997. godine u Rijeci. Istovremeno s učenjem harfe kod majke harfistice, 2004. godine upisuje Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova. Godine 2015. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi profesorice Diane Grubišić Ćiković, gdje je trenutno apsolventica studija harfe.
Nastupa solistički te u raznim komornim sastavima (harfistički duo i trio, duo flauta-harfa) te je članica hrvatskog orkestra harfi ''1000 žica''. Kao solistica nastupila je uz Zagrebačku filharmoniju, Riječki komorni orkestar i Gudački komorni orkestar Muzičke akademije. Za izvedbu Debussyjevih Danse sacrée et danse profane, uz pratnju Zagrebačke filharmonije, 2020. nagrađena je Dekanovom nagradom.
Kao solistica, dobitnica je prvih nagrada na državnim natjecanjima HDGPP-a , prve nagrade na natjecanju Concorso Internazionale Giovani Musicisti Premio "Antonio Salieri", zlatnih plaketa na Međunarodnim natjecanjima Društva harfista Slovenije te prvih nagrada na državnim (HDGPP) i međunarodnim natjecanjima (Concorso Internazionale Giovani Musicisti Premio "Antonio Salieri", Bistrički Zvukolik, Concurso Ibérico) komorne glazbe  u harfističkom duu s kolegom Brinom Bernatovićem.
Već od početka studija stječe profesionalna orkestralna iskustva u orkestrima kao što su Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a, HNK Zagreb, HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci i Cantus Ansambl.
Godine 2018. položila je audiciju te nastupala kao članica  Mediteranskog orkestra mladih - l'Orchestre des Jeunes de la Méditerranée.

ULAZ SLOBODAN NA SVA DOGAĐANJA

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

16.0°

Krk, Baška
18.04.2024 14:00

Vjetar
E 4 m/s
Vlaga
-%