Vijesti

Provedite Uskrs u Baški uz bogati program događanja!

S proljetnim buđenjem prirode, koje nas motivira na boravak na otvorenom, dolazi najljepše vrijeme za otkrivanje Baške i njezine okolice. Predsezonski program započinjemo proslavom Uskrsa u Baški! Blagdanski produženi vikend idealna je prilika za uživanje i opuštanje u društvu najmilijih, obitelji i prijatelja, a Turistička zajednica općine Baška i ove je godine pripremila pregršt događanja za proslavu najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa.

Ukusna hrana, živahne boje proljetnog cvijeća, svježi morski zrak te zabava i druženje s najmilijima najljepši su uvod u program blagdanskog vikenda koji uključuje zabavnu "Potragu za Uskršnjim zecom" za cijelu obitelj, atraktivan gastro show i podjelu ukusne fritaje sa šparogama, nastup mlađe folklorne skupine KD "Šoto" te prigodni uskršnji koncert župnog zbora sv. Mihovila ark. iz Vrha!

Blagdanski vikend uz brojna zabavna i kulturna događanja, popraćena jedinstvenom kulisom naše prirode, zaista su pozivnica koja se ne može odbiti!

SUBOTA, 30.03.2024. - Potraga za Uskršnjim zecom - edukativna igra za cijelu obitelj
------------------------------------------------------------
10:00 – 12:30, okupljanje ispred Heritage Hotela Forza

U suradnji s Promotiv Travel Outdoor agencijom, treću godinu zaredom održat će se popularna obiteljska avantura - edukativna igra "Potraga za Uskršnjim zecom", tijekom koje ćete naučiti ponešto o povijesti Baške, glagoljaškom pismu, snalaženju u prostoru, ali i osvojiti simpatične nagrade! Ova atraktivna potraga svake godine budi interes velikog broja sudionika te se za nju uvijek traži mjesto više, a kako i ne bi kad Baška pruža mnoge zanimljivosti u svojim skrivenim uličicama koje čekaju da ih se pronađe.

Igra "Potraga za Uskršnjim zecom" prilagođena je svim uzrastima, a uključuje naše najmlađe uz podršku mama, tata, baka, djedova... Pobjednička ekipa je ona koja u najkraćem vremenu prikupi najviše skrivenih točaka i točnih odgovora te pronađe "zeca". Pokrovitelj manifestacije, TZO Baška, osigurava prigodne nagrade za prve 3 ekipe, dok ni ostali neće biti uskraćeni slatkog zadovoljstva!

Prijavite se na Potragu za Uskršnjim zecom!

SUBOTA, 30.03.2024. - Uskršnja fritaja u veloj padeli
------------------------------------------------------------
12:00 – 14:00, akustični nastup Matee Dujmović i Antonia Krištovića, ispred Gostionice Bag
12:30 - 13:30, gastro show i podjela fritaje sa šparogama, ispred Gostionice Bag

Uz miris mora, centar Baške će u jutarnjim satima mirisati i po ukusnoj fritaji od domaćih šparoga i jaja, koju će u veloj padeli pripremati naši domaćini, gostionica Bag! Osim gastro poslastice tu će biti i ona glazbena - akustični nastup Matee Dujmović i Antonia Krištovića koji će, uz pratnju Luke Totara na gitari, izvesti najljepše domaće i svjetske hitove.

Veselo društvo, uživanje na proljetnom suncu uz čašu vrbničke žlahtine, glazba, ukusna hrana i gostoljubivi domaćini recept su za opušten i ugodan blagdanski vikend.

NEDJELJA, 31.03.2024. - Uskrs
------------------------------------------------------------
10:30, Svečana vazmena misa, župna crkva Presvetog Trojstva 11:30, Nastup folklora KD "Šoto" i podjela uskršnje pince nakon svečane svete mise, ispred župne crkve Presvetog Trojstva

Svetkovinu Uskrsa započet ćemo sa svečanom jutarnjom misom u župnoj crkvi sv. Trojice u Baški. Odmah po završetku svete mise, mlađa sekcija bašćanskog KD "Šoto", svim će prisutnima podijeliti pince - tradicionalnu otočnu slasticu, kao uskršnji poklon Turističke zajednice općine Baška, te ih počastiti svojim nastupom.

PONEDJELJAK, 01.04.2024. - "Pjevat ću Gospodinu dok živim", koncert liturgijske glazbe župnog zbora sv. Mihovila ark. iz Vrha
------------------------------------------------------------
19:00, župna crkva Presvetog Trojstva

Završetak produženog vikenda provedenog u zajedništvu i slavlju Uskrsa završit ćemo prigodnim koncertom župnog zbora sv. Mihovila ark. iz Vrha pod vodstvom maestra Saše Udine.

Naravno, posjet Baški je uvijek i odlična prilika za dugu šetnju te istraživanje predivne prirode i povijesti šarmantnog primorskog mjesta! Tijekom uskršnjeg razdoblja u svojim lutanjima pronaći ćete brojne proljetne foto kutke i prigodne dekoracije od prirodnih materijala. Svoje sretne trenutke zabilježite fotografijama s Vama najljepše lokacije u mjestu i podijelite ih s nama putem društvenih mreža koristeći oznaku #VisitBaška!

Pridružite nam se u Baški i uživajte s nama u opuštenim uskrsnim blagdanima!

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

12.4°

Krk, Baška
28.04.2024 08:00

Vjetar
E - m/s
Vlaga
-%