Vijesti

Otvorenje izložbe: MEDITERRANEO.HR

Galerija Zvonimir u Baški, 10.6.2022. u 21h

Pridružite nam se ovoga petka na otvaranju izložbe Mediterraneo.hr, poznatog akademskog slikara Claudia Franka. U svom prepoznatljivom stilu, uz glazbenu pratnju samoga autora, aukciju na otvaranju izložbe vodit će Davor Jurkotić, a očekuje nas i kratki nastup iznenađenja, kao zahvala autora svima prisutnima!

"Izložba pred nama još je jedna u nizu kreacija pravoga boema koji u našem digitalnom svijetu i dalje neumorno propituje svoje umjetničko, vizualno i auditivno okružje. 

Vjeran ekspresiji i boji na platnu, u svom prepoznatljivom stilu, Claudio Frank pripremio je slike prepune mediteranskih motiva, u kojima uz energične poteze kista i kroz živopisne boje možete osjetiti snagu prirode i naslutiti mirise i zvukove mora, vjetrova, kiše, valova ili šum jedara i težinu ljudskog napora i snage što se bori s prirodom ili pak začuti zvuk glazbe. Da, glazbe, jer slikarstvo i glazba kod Claudija Franka čine nerazdvojni spoj.
Upravo promatrajući slike Claudija Franka imate osjećaj da čujete glazbu u svakom potezu kojim gradi motive barki, primorskih kućica, mora, jedara, riba, rakova..." - Tonči Denis Redić, prof. 

Claudio Frank rođen je u Opatiji, 1940. godine. Završava srednju glazbenu školu u Zagrebu 1964. godine, nakon čega će kao violinist nastupati u kazališnim orkestrima Rijeke, Zagreba, Trsta i Palma de Mallorce.

Slikarstvom se počeo baviti šezdesetih godina, dobivajući prve pouke od opatijskog slikara Zlatka Faulwettera, a potom i istaknutoga riječkog likovnog umjetnika i pedagoga Romola Venuccija. Izlaže samostalno od 1974. godine u Rijeci, Opatiji, Zagrebu, Parizu, Beču, Veneciji. Dobitnik je mnogih strukovnih nagrada i priznanja.

Slikarstvo je diplomirao 1979. na Akademiji likovnih umjetnosti Brera u Milanu. Tijekom milanskog studija slikarstva Frank je usavršavao violinu, glazbeno se školujući na Konzervatoriju Giuseppe Verdi. Duže vrijeme nakon studija živio je i u Parizu. Danas njegov atelijer u Voloskom uz violinu i klavir odiše bojama i mirisima umjetnosti.

Bogati kulturni program nastavlja se kroz ljeto, a više informacija o nadolazećim izložbama možete pronaći na službenom programu izložbi Galerije Zvonimir.

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

26.4°

Krk, Baška
10.06.2023 14:00

Vjetar
E 2 m/s
Vlaga
-%