Vijesti

Najava događanja u Baški

11.7. - 13.07.2021.

Krk Island Jazz & World Music Festival: The Streptet
Kod spomenika (ispred Heritage hotela Forza), 11.7., 21 sat

Turističke zajednice otoka Krka prošle su godine pokrenule prvi jazz festival na otoku Krku, pod nazivom Krk Sunday Jazz & World Music Festival. Ove godine, u svom drugom izdanju, on se vraća veći i jači. 
Svake nedjelje, na različitim destinacijama otoka Krka, posjetitelji i mještani imat će priliku uživati ​​u glazbi umjetnika koji stižu iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Argentine.
 
Sve su izvedbe pažljivo odabrana mješavina zvukova koja je na jednom mjestu okupljena od strane umjetničkog ravnatelja festivala, Zorana Majstorovića, jednog od najpoznatijih i najcjenjenijih hrvatskih jazz glazbenika.  Ove nedjelje, u Baški uživamo u nastupu The Streptet-a!

The Sterptet je kvintet glazbenika okupljenih oko trubača Branka Sterpina, dugogodišnjeg člana Jazz Orkestra Hrvatske Radiotelevizije i višestrukog dobitnika nagrade "STATUS" za najboljeg hrvatskog jazz trubača. Bandleader Sterpin okupio je međunarodni sastav vrsnih glazbenika, a glazba koju izvode varira od bluesa preko jazza do funka. 

Classical Tuesday: Elis Lovrić
crkva sv. Lucije, 13.07., 21h - ODGOĐENO

Kao dio zajedničkog programa turističkih zajednica otoka Krka, utorak je rezerviran za Classical Tuesday, odnosno klasičnu glazbu na istaknutim povijesnim lokacijama!
U crkvu sv. Lucije u Jurandvoru idućeg nam utorka stiže Elis Lovrić, istarska kantautorica i akademska glumica, koja promovira kulturu i jezik svog zavičaja diljem Hrvatske i svijeta. Poznata je po svojim pjesmama na labinjonskoj cakavici, ali i po tome što govori pet i pjeva na deset jezika, na koliko su do sada prevedene njezine pjesme. Piše, sklada, aranžira, producira i samostalni je izdavač svoje glazbe i poezije. Do sad je izdala dva albuma: ''Merika'' i ''O canto do Istria'' koje je, osim u Hrvatskoj, predstavila u Brazilu, Italiji, Njemačkoj!

Izložba - Josip Restek: Impresije
galerija Zvonimir, do 28.07.

U bašćanskoj galeriji Zvonimir pogledajte izložbu Josipa Resteka, renomiranog hrvatskog akademskog slikara, grafičara, ilustratora, restauratora, slikara sakralne umjetnosti i pedagoga, čija djela su našla zavidno mjesto u hrvatskoj kao i puno široj, europskoj i univerzalnoj kulturnoj baštini!

ULAZ SLOBODAN NA SVA DOGAĐANJA!

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

14.2°

Krk, Baška
29.03.2024 07:00

Vjetar
E 4 m/s
Vlaga
-%