Vijesti

Baška: 11. Marijin zvon, koncert Jose Butorca povodom Vele Gospe i 15. Rokova

14. - 16.8.

srijeda, 14.8., crkva sv. Trojstva, 21h

U organizaciji Društva Sinjali i ove godine u predvečerje svetkovine Vele Gospe bit će prigodni program - 11. Marijin zvon, revija kampananja.

U programu će sudjelovat tri ekipe kampanara koji će slaviti svečanim zvonjenjem na zvoniku bašćanske župne crkve, a program će se preko video projekcije pratiti na cimiteru ispred pročelja crkve.

Ovogodišnji program vodit će Nataša Plišić Dujmović, a započet če zvonjavom novoga zvona sa crkve sv. Ivana povrh Baške, a zatim će slijedom kampanati ekipe kampanara.
Posebni gosti koji će upotpuniti program bit će naš proslavljeni glazbenik Bruno Philipp na klarinetu, uz pratnju gospođe Lidije Lovrić-Vidiš na klavijaturi. 

Kampanari:
BAŠKA
Branko Randić
Blandina Marković-Randić 

SLOVENIJA – Predoslje
Luka Bratina
Dominik Bratina 
Janko Bratina 

MALI LOŠINJ
Matej Budinić + kompanjon

Posebni glazbeni gosti:
Bruno Philipp
Lidija Lovrić-Vidi  

*U slučaju kiše program će se odvijati u crkvi Presvetoga Trojstva.

Koncert povodom blagdana Vele Gospe:
JOSO BUTORAC
četvrtak, 15.8., ispred crkve sv. Trojstva, 21h

Joso Butorac više od 40 godina oduševljava publiku svojim pjesmama i svojim glasom. Život je posvetio glazbi, od pjevanja na terasama i feštama (najviše uz svoju grupu Vivak), pjevanja u klapi, nastupa na festivalima do današnjih belkanto koncerata. Široj javnosti najpoznatiji je po uspješnim nastupima na Melodijama Istre i Kvarnera (na MIK-u nastupa od 1993.g.), gdje je ove godine osvojio prvo mjesto sa skladbom “Primorska arija”!

Počeo je pjevati još vrlo mlad, 1970. godine, na natjecanju pjevača amatera "Sijelo 18", u tadašnjem riječkom kinu Jadran. Umjesto karijere u kazalištu, odabire pjevanje sa zabavnim grupama po brojnim plesnjacima na Primorju, posebno na ljetnim terasama. 1974.godine osniva grupu Vivak koja je desetljećima bila jedna od najpopularnijih zabavnih grupa sa Kvarnera. Punih deset godina bio je prvi tenor klape "Novljani".

ROKOVA
petak, 16.8., Draga Bašćanska, od 20h

Pridružite nam se na jubilarnom, petnaestom izdanju tradicionalne fešte Rokova, koja će se održati u Dragi Bašćanskoj u organizaciji BK Jabuka!

09:00 sati Sveta Misa u kapeli Sv.Roka
19:00 sati nastup KD Šoto Jurandvor ispred Zadružnog doma 
20:00 sati tradicionalna fešta uz nastup grupe Point
                 bogata gastro ponuda tradicionalnih jela i pića

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

17.0°

Krk, Baška
07.05.2024 14:00

Vjetar
E - m/s
Vlaga
-%