Vijesti

Krk Bike Story – proljeće

Pridružite nam se na aktivnom travnju u Baški! Razdoblje predsezone idealno je vrijeme za upoznavanje novih destinacija, izlete u prirodu i aktivnosti na otvorenom, a ovoga travnja vas u Baški očekuje idealani proljetni outdoor programi - Krk Bike Story i Camino Krk Story!

KRK BIKE STORY – PROLJEĆE
Baška, Punat i Krk

Najljepša otočna biciklistička priča, Krk Bike Story, i ove godine spaja aktivnost, prirodu i gastronomsku ponudu tijekom dva biciklistička vikenda u travnju i listopadu. Proljetna biciklistička priča vodi vas u otkrivanje južnog dijela otoka Krka, a svoje će vam priče ispričati Baška, Punat i grad Krk. Obje rute namijenjene su aktivnim brdskim biciklistima i rekreativcima koji mogu odvoziti oko 40 km s oko 700 m uspona.

Prva vožnja prvoga vikenda rezervirana je upravo za istraživanje Baške, a više informacija o drugoj ruti i jesenskom vikendu pročitajte na web stranicama TZ otoka Krka.

Provest ćemo vas od jedinstvene Vele plaže do fascinantnog Mjesečevog platoa, u carstvo suhozida i mrgara – nevjerojatne tradicionalne arhitekture otočnih pastira. Na tom će nas putu znatiželjno promatrati stada ovaca, a upoznat ćete se i s najstarijim stablom na otoku, koje se veže uz hrvatskog kralja Krešimira. Na povratku u Bašku zastat ćemo kod crkve sv. Lucije u Jurandvoru te se upoznati s Bašćanskom pločom – jednim od najdragocjenijih hrvatskih spomenika. Imat ćete priliku i kušati domaći med, ljekoviti dar prirode s obronaka otoka Prvića, a na kraju vožnje očekuje vas i zasluženi ručak!

1. DAN
Baška – Mjesečev plato – panoramski put pod Hlamom – Misučajnica – Treskavac – Draga Bašćanska – uz Velu Riku – Zarok – Baška

DATUM: subota, 15. travnja 2023.
START/CILJ: Baška / ispred Heritage hotela Forza (okupljanje sudionika od 9:00 h, start u 10:00 h)
Dužina: 38 km
Ukupni uspon: 750 m
Podloga: 65% makadam / 35% asfalt
Kategorija: MTB
Zahtjevnost: 3/5
Trajanje ture: 5 sati

PRIJAVA: Krk Bike Story - proljeće

KOTIZACIJA: 1 dan = 20 eura / 2 dana = 30 eura
Kotizacija uključuje: organizaciju ture, vođenje i pratnju licenciranih biciklističkih vodiča, ručak na kraju ture, okrepu, degustaciju autohtonih proizvoda, posjet kulturnim atrakcijama

Prijave: https://www.entrio.hr/event/krk-bike-story-proljece-13386
Rok za prijave (proljeće): 12. travnja 2023.

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

13.6°

Krk, Baška
25.04.2024 14:00

Vjetar
E 2 m/s
Vlaga
-%