Vijesti

Izložba fotografija i koncerti u Baški

Acoustic Baška Summer Nights: MARE BLU
petak, 6.9., 20:30h
ispred Heritage Hotela Forza

Zvonimir Radišić na gitari, Dino Ivelja na basu i Marijana Varašanec iza miskrofona čine odličan glazbeni trio Mare Blu. Njihov repertoar sastoji se od evergreena, bossanove, poznatijih jazz standarda, etno i world music-a, ali i pop pjesama u akustičnom jazz i blues aranžmanu, uz slobodne umjetničke interpretacije - idealna svirka za početak opuštenog vikenda!   

2 x Baška
petak, 6.9., 20:00h
galerija Zvonimir

petak, 6.9. u 20 h, pridružite nam se u galeriji Zvonimir na otvorenju izložbe fotografija "2 x Baška" – autora Darka Mohara i Luke Tabaka.
Dva autora, dvije generacije, dvije teme i dvije estetske cjeline koje nas trajno vezuju uz jedinstvene ljepote Baške.

Acoustic Baška Summer Nights: BLU:KANU
utorak, 10.9., 19h
Lounge bar Boneta, Bunculuka Camping Resort

Blu:Kanu je akustični duo projekt Gorana Rubeše i Damira Tomića.

Goran je poznat po svojim dugogodišnjim radom sa bendom Beatles revival iz Rijeke koji su jedan od najboljih Betles cover bendova iz Hrvatske. Damir je dugo godina djelovao u raznim bendovima iz Rijeke, poput: Gerila, Carmina Puttana, VEPM i drugima.

Blu:Kanu svira akustične obrade bendova iz zlatne ere rocka i popa. Beatles, Bob Dylan, David Bowie, Simon & Garfunkel, Tom Waits, Rolling Stones, Bruce Springsteen, Oasis i mnogi drugi..

Koncert klape Cambi
petak, 27.9., 20 h
Luka Baška, Stara riva

Svjetska turistička organizacija (WTO) svake godine obilježava Svjetski dan turizma, kroz prigodne manifestacije u čitavom svijetu, kako bi se unutar međunarodne zajednice jačala svijest o turizmu i njegovom gospodarskom, sociološkom, kulturnom i političkom značaju. U Baški ćemo taj dan obilježiti uz koncert najnagrađivanije hrvatske klape - klape Cambi!

Klapa Cambi osnovana je 1986. godine i jedna je od najnagrađivanijih i najpopularnijih dalmatinskih klapa! Jedini su peterostruki osvajač Omiškog festivala, 2 puta apsolutni pobjednici na svjetskim natjecanjima, 10 osvojenih Porina, a povodom Svjetskog dana turizma27. rujna održat će veliki koncert u Baški.

Svakim svojim nastupom klapa Cambi vrhunskim izvedbama, pjevajući tradicionalne dalmatinske i zabavne pjesme, uspjela je ostvariti sklad dalmatinske glazbene baštine i suvremenih glazbenih kretanja.

U nastupima klape Cambi osjeća se iskrena ljubav prema klapskom pjevanju što dodatno doprinosi kvaliteti njihovog izričaja, promicanju izvorne klapske pjesme izvedene na suvremeni način i proširuje krug slušatelja i gledatelja.

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

14.2°

Krk, Baška
29.03.2024 07:00

Vjetar
E 4 m/s
Vlaga
-%