Vijesti

INFORMACIJE O TESTIRANJU NA COVID-19 NA OTOKU KRKU

Prenosimo aktualne informacije epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ -ispostave Krk i Doma zdravlja Krk o mogućnostima testiranja na COVID-19 na otoku Krku.

 

PCR testiranje na COVID-19  - Krk

Uzimanje uzoraka vrši se ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8:00 do 9:00 sati, ispred Turističke ambulante Doma zdravlja u Krku na adresi Vinogradska 2b.

Testiranje se provodi na temelju liječničke uputnice ili na osobni zahtjev uz plaćanje. Pacijenti se prilikom testiranja identificiraju važećom zdravstvenom iskaznicom, a kod testiranja na vlastiti zahtjev uz predočenje osobne iskaznice ili putovnice.

Kod testiranja na vlastiti zahtjev poželjno je priloženu narudžbenicu prethodno ispunjenu donijeti na testiranje.

Cijena testiranja je 490,00 kn, a plaćanje se vrši u gotovini u kunama na licu mjesta. Prije testiranja potrebno je ispuniti formular i navesti kontakt mail na koji se naknadno šalje rezultat testiranja. Rezultati testiranja su gotovi u roku od 48 sati, a nalaz se izdaje i na engleskom jeziku bez dodatnog plaćanja.

Za testiranje nije potrebna prethodna najava, osim u slučaju grupa od 10 i više osoba koje je potrebno prethodno najaviti putem maila na adresu epidemiologija.krk@zzjzpgz.hr ili telefonom na +385 51 221 955.

 

Brzi antigenski testovi na COVID-19 – Krk i Vrbnik

Prijave na testiranje vrše se isključivo putem e-mail adrese rapidcovidtest@domzdravlja-pgz.hr gdje zainteresirani dostavljaju sljedeće podatke:

  • ime i prezime
  • mjesto i adresa boravišta
  • broj telefona

Po zaprimanju maila zainteresirani korisnici bit će kontaktirani u najkraćem roku od strane djelatnika Doma zdravlja Primorsko-goranske županije s kojima će dogovoriti mjesto i termin testiranja.

Uzimanje uzoraka vrši se od ponedjeljka do petka od 7,30 do 15,00 sati, ispred Doma zdravlja u Krku (glavni ulaz) na adresi Vinogradska 2b ili u ambulanti Vrbnik na adresi Varoš 19.

Cijena testiranja je 150,00 kn, plativo u gotovini na mjestu testiranja. Nalazi testiranja dostupni su u roku od 15 minuta, a izdaju se u tiskanom obliku na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Za izlazak iz Hrvatske ili ulazak u Hrvatsku jedna od tri mogućnosti je i brzi antigenski test na COVID-19 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz.

 

VAŽNO: Za subotu 1. Svibnja pokrenuta je organizacija mobilnih timova na području Kvarnera, u suradnji s TZ Kvarnera, NZJZ i Domom zdravlja PGŽ, za PCR i brza antigenska testiranja. Više informacija o organizaciji mobilnih timova na Otoku Krku u subotu 01. Svibnja uslijediti će uskoro.

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

19.0°

Krk, Baška
12.05.2021 14:00

Vjetar
E 4 m/s
Vlaga
-%