Vijesti

Humanitarni vikend u Baški i podjela novogodišnjih čestitki!

Prosinac nam je u Bašku stigao sa puno kišnih dana, ali to nas nije zaustavilo u upijanju blagdanske čarolije! Već i sama šetnja ukrašenim bašćanskim ulicama dovoljna je da zagrije srca i uvede nas u ono pravo blagdansko raspoloženje te nas podsjeti da je ispred nas vrijeme zajedništva i darivanja!

Humanitarni vikend u Baški!

U malo izmijenjenom programu, novi vikend Adventa u Baški započinjemo u subotu, 17.12., trenutno glavnom temom mnogih razgovora - nogometom. S početkom u 10 sati, u školskoj sportskoj dvorani, održat će se humanitarni božićni malonogometni turnir "4 sela",  u kojem se natječu mještani Baške, Jurandvora, Drage Bašćanske i Batomlja, pa sve ljubitelje nogometa pozivamo da i ove godine glasno podrže svoje ekipe!

Predbožićno razdoblje posebno je čarobno za djecu, a da ovaj vikend osmijeh ne bi silazio s njihovih lica, pobrinut će se zabavan dječji program. U organizaciji Kreativne radionice, najmlađi posjetitelji moći će svoju kreativnost pokazati na adventskoj radionici izrade božićnih dekoracija, koja će se održati u Galeriji Zvonimir od 11 sati! Subotnji program završavamo večernjim zagrijavanjem uz Xmas Jingle&Mingle kod adventske kućice i nastup DJ Veky-ja, a nastavljamo bogatim nedjeljnim programom!

U nedjelju, od 10 sati, na Paladi započinje pravo masterchef natjecanje u pripremi lovačkog kotlića, a očekujemo dolazak čak 20 prijavljenih ekipa i preko 80 natjecatelja, koji će odmjeriti svoje kulinarske sposobnosti i pritom se odlično zabaviti! Natjecanje u pripremi ove gastronomske delicije trajat će od 10:00 do 15:00 sati, nakon čega slijedi humanitarna podjela šurlica sa gulašom. Organizatori će za sve sudionike osigurati osnovne namirnice, a na natjecateljima je da donesu svoje tajne začine i pokažu svoje kulinarsko umijeće. Hoće li prošlogodišnje pobjednice obraniti svoj naslov ili će se nova ekipa izboriti za prestižnu titulu na najbrojnijem kulinarskom natjecanju u Baški, saznajte s nama u nedjelju na Paladi!

Kako bi se podsjetili na pravo značenje blagdana, za vrijeme svih događanja nadolazeće nedjelje biti će otvoren i humanitarni božićni sajam, na kojem će sa svojim radovima sudjelovati KD "Šoto", vrijedne kreativke Silvana Jelušić i Meri Kućar  te naši najmlađi, polaznici DV "Katarina Frankopan", koji su se uz pomoć svojih odgajateljica i roditelja marljivo pripremali za ovu prigodu. Za ukusne zalogaje pobrinuti će se vješta bašćanska kuharica Romina Čubranić te Vijeće albanske nacionalne manjine općine Baška. Ovim putem zahvaljujemo L.J. "Kamenjarka" Baška, Mesnici "Brka" i Trgovini Krk na donaciji namirnica za kotlić, kao i glavnim sponzorima vrijednih nagrada za najuspješnije ekipe, Valamar Rivera d.d., Heritage hotel Forza i Explorer M/B Baška te svima koji su pomogli u izradi, onima koji pomažu u prodaji i naravno kupcima, koje pozivamo da nam se u nedjelju pridruže na Paladi!

Sav prikupljeni prihod namijenjen je sanaciji krova župne crkve sv. Trojice, čija prepoznatljiva vizura obilježava Bašku gotovo 300 godina - obljetnica koju ćemo proslaviti već iduće godine!

Naravno, naš humanitarno - zabavni vikend ne može proći bez odlične glazbene podloge pa će se za veselu atmosferu na Paladi pobrinuti uvijek odlična grupa For2nal, uz potporu DJ Veky-ja! Sve prisutne pozivamo i na druženje s pravim Djedom Božićnjakom, koji će rado poslušati vaše božićne želje! Najpoznatiji stanovnik Sjevernog pola pripreme za blagdane privodi kraju, a prije nego li započne s raznošenjem poklona, Djed Božićnjak svratiti će i do Baške te sa svojim veselim vilenjacima razveseliti okupljene mališane.
 
Nedjeljnu večer uveličat će Adventski koncert u župnoj crkvi sv. Trojice. Nakon večernje mise, s početkom u 18:45 sati, svojim prigodnim svečanim repertoarom, zbor Schola Cantorum Rijeka uvest će nas u divan božićni tjedan.

 

Čestitajte blagdane uz prigodne čestitke s motivom Baške!

Tradicionalno, u vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana Turistička zajednica općine Baška dijeli besplatne novogodišnje čestitke privatnim iznajmljivačima, partnerima i suradnicima. Čestitke možete preuzeti u Turističkom informativnom centru TZO Baška, na adresi Kralja Zvonimira 114, radnim danom od 8:00 do 15:00 sati.

Pridružite nam se na Adventu u Baški, uživajte u posebnom šarmu adventskoga razdobolja u našem malom mjestu s velikim blagdanskim duhom!
Kao i uvijek, svoje fotografije Baške možete podijeliti s nama na Facebooku i Instagramu koristeći oznaku #VisitBaška.

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

15.0°

Krk, Baška
20.04.2024 14:00

Vjetar
E 1 m/s
Vlaga
-%