Vijesti

FOTO: Hello Spring - vikend zabave i aktivnosti u Baški!

Prvomajski vikend u Baški obilježen je odličnom glazbom, zabavom i aktivnostima na otvorenom te edukativnom šetnjom - pogledajte kako smo se proveli! 

Koncert: Boris Štok / Palada

Ljubitelji dobre glazbe došli su na svoje! Početak prvomajskog vikenda, ali i početak kulturno zabavne sezone obilježen je koncertom popularnog riječkog glazbenika Borisa Štoka!
Nekadašnji frontman grupe Quasarr, sa svojim pratećim bendom, zagrijao je bašćansku publiku hitovima poput "Kao mi", "Ispod kože", "Tišina", "Dodiri", "Još uvijek", "Uvijek dio mene", "Baby baby", "Samo trag" i "Reci mi", a atmosferu su  do usijanja dovele Quasarrove uspješnice kao što su "Propaganda" ili svima dobro poznata "Ti". 

Mala škola MTB-a i obiteljska biciklijada / Sportski centar Zablaće
 

Dio terena sportskog centra Zablaće protekle je subote pretvoren u poligon za male bicikliste! Uz nadzor i pomoć članova BBK Team-a Rodeo, djeca su imala priliku

upoznati se s brdskim biciklizmom, prelaziti poligone i prepreke te savladati osnovne vještine potrebne za vožnju po planinskim i šumskim putevima. Nakon kratke i slatke okrijepe djeca su se, uz pratnju roditelja i članova BBK Team-a Rodeo, uputili biciklima uz Vela riku prema Bašćanskoj Dragi, uživajući u čarima proljetnog dana i boravka na otvorenom! 

Interpretacijska šetnja "Baška – hod kroz vrijeme"

Interpretacijska šetnja, sa licenciranom turističkom vodičkinjom Majom Polić, omogućila je posjetiteljima da u mislima i zbilji hodaju kroz vrijeme i povijesne slojeve Baške, s posebnim osvrtom na zlatne godine početaka bašćanskog turizma, od 1900. do Prvog svjetskog rata. Gdje je Baška nastala i kada? Uz koje urbano središte povezujemo Bašku u doba Rimljana? Kako se zatvorenost brdima i otvorenost moru odrazila na život u Baški i veze sa "drugima"? Ovo su samo neke od brojnih tema šetnje koja je vodila posjetitelje pitoresknim ulicama starog djela Baške, otkrivajući im ljepote, znamenitosti i povijest mjesta.

Hello Spring program bio je idealan uvod u, kako nam govore rezultati, obećavajuće turističko razdoblje. Od 29.04. do 01.05.2022. ostvareno je 1220 dolaska i 5500 noćenja, a na prvom mjestu očekivano su bili Slovenci,  s učešćem od 78% u ukupnim noćenjima.

Prema podacima sustava eVisitor, koji evidentira promet prijavljenih turista, u razdoblju od 01.01. do 30.04. ukupno je ostvareno 26.408 noćenja i 8.393 dolaska.
U usporedbi s 2021. godinom, broj dolazaka je na 239 posto ostvarenja, dok je broj noćenja je na 298 posto ostvarenja. U usporedbi sa 2019. godinom, broj ostvarenih dolazaka je 83%, dok je broj ostvarenih noćenja 85%, a upravo pred vikend Praznika rada ove su godine otvoreni svi preostali hotelski kapaciteti u Baški.

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

19.4°

Krk, Baška
29.05.2022 14:00

Vjetar
E 2 m/s
Vlaga
-%