Vijesti

Eko akcija u Baški povodom Svjetskog dana čišćenja!

U suradnji sa Županijskom lučkom upravom Krk i uz podršku TZO Baška, u Baški se ove subote, 21.9.2019., održava eko-akcija čišćenja podmorja povodom obilježavanja Svjetskog dana čišćenja (World Cleanup Day)!

Akciji će se pridružiti Ronilački centar "Squatina" Baška, KPA "3.Maj" Rijeka i ŠRD "Škrpina" Baška te većina gospodarstvenika koji koriste luku Baška, poput lučkih redara i taxi boat-ova, ali i mještani.

Čišćenje će uključivati kompletni akvatorij luke Baška i područje rta Kricin. Sudionici se okupljaju u bašćanskoj luci u 10 sati, dok akcija čišćenja započinje u 10:30 h.

Osim što su sudjeluju u povezivanju sporta i ekologije, sudionici ove vrijedne akcije čišćenja podmorja, pomažu i jačanju svijesti o očuvanju mora, značaju ekologije i održivog razvoja turizma.

Prirodna baština osnova je identiteta turističke destinacije Baška, ali i osnova za razvoj turizma kao i temelj za buduće upravljanje destinacijom uz nužno prepoznavanje potreba zaštite prirodnih vrijednosti kako bi se potaknuo razvoj kvalitetnoga turističkog proizvoda i dugoročno unaprijedilo samo upravljanje turističkom destinacijom. Osluškujući trendove potražnje, potrebno je još više njegovati prirodnu autentičnost te uvijek voditi računa o dugoročnoj zaštiti prostora i održivom upravljanju ekosustavom unutar destinacijskog upravljanja.

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

14.0°

Krk, Baška
26.04.2024 14:00

Vjetar
E 1 m/s
Vlaga
-%