Vijesti

E-bicikle na otoku Krku

U sklopu projekta KrkBike, u Baški i svim ostalim općinama otoka Krka, izgrađene su stanice za iznajmljivanje bicikala koje se sastoje od upravljačkog ormara i 10 postolja sa električnim biciklima i klupom za punjenje laptopa i mobitela te popravak bicikala.

Sustavi za iznajmljivanje e-bicikala svih jedinica lokalne samouprave umreženi su, tako da se e-bicikl može iznajmiti na jednoj lokaciji, a vratiti na drugoj lokaciji.
Prednost takvog koncepta je povezivanje cjelokupnog područja otoka te umrežavanje općina i grada Krka u jednu cjelinu, baš kao što je to učinjeno i s projektom elektromobilnosti putem električnih automobila.

Korištenje sustava je vrlo jednostavno. Sve je detaljno opisano na web stranici: http://www.ekootokkrk.hr/krk-bike

 Cijena iznajmljivanja: 20 kn/sat (prvih 5 minuta se ne naplaćuje)

Obračunska jedinica: minuta
Električni bicikl se može iznajmiti od 0 - 24 h
Minimalni iznos na prepaid računu: 40 kn

Registracija se može izvršiti kod preuzimanja bicikala slijedeći upute na samim punionicama ili unaprijed putem web aplikacije Go2Bike na adresi https://app.go2bike.hr/

Cikloturizam – najperspektivnija turistička grana

Cikloturizam je popularna turistička i rekreativna aktivnost u svijetu. Prema procjenama UNWTO‐a (United Nations World Tourism Organization), u Europi trenutačno postoji više od 60 milijuna aktivnih biciklista. U Strategiji razvoja turizma RH do 2020. godine cikloturizam je prepoznat kao jedan od proizvoda s najvećom perspektivom razvoja te kao oblik aktivnosti od osobitog značaja.
 
Povodom toga, na otoku Krku je izgrađen sustav e-bicikala kojem je cilj, dugoročno, rezultirati produženjem turističke sezone, odnosno povećanjem broja turističkih dolazaka i noćenja, osobito u pred i posezoni, uz posebno osmišljene turističke pakete.

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

17.6°

Krk, Baška
09.05.2024 08:00

Vjetar
E 7 m/s
Vlaga
-%