Vijesti

Čarolija Adventa u Baški: vikend prepun događanja

Ovogodišnji Advent u Baški započeo je svečanim paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu, a veselo adventsko raspoloženje ojačano je prošloga vikenda otvaranjem adventske kućice na Paladi koja će raditi od petka do nedjelje sve do 31. prosinca. 

Čarolija Adventa u Baški trajat će cijeli prosinac pa će tako posjetitelji, od onih najmlađih do onih najstarijih, moći istražiti dosad najraskošnije blagdansko uređenje te doživjeti pravi duh Božića kroz bogat glazbeni, sportski i zabavni program, dječje radionice, predivne foto punktove i još mnogo toga.

Humanitarna subota u Baški!

Novi vikend Adventa u Baški započinjemo u petak, 17.12., večernjim zagrijavanjem uz odličnu Kristina Blondes Acoustic Duo, a nastavljamo bogatim subotnjim programom!
"Do posljednjeg kotlića", pravo macterchef natjecanje u pripremi lovačkog gulaša, očekuje dolazak 16 ekipa i preko 50 kuhara natjecatelja, koji će odmjeriti svoje kulinarske sposobnosti i odlično se zabaviti! Natjecanje u pripremi ove gastronomske delicije trajat će od 11:00 do 15:00 sati, nakon čega slijedi humanitarna prodaja šurlica sa gulašom.

Uz gastronomske delicije i ove je godine organiziran zabavni program za mlađe, ali i za one nešto starije, pa će tako u 10 sati započet adventska radionica izrade božićnih ukrasa, a u 11 sati božićni malonogometni turnir "4 sela". Kako naša humanitarno/zabavna subota ne bi prošla bez glazbene podloge, zagrijat ćemo se na Paladi uz nastup grupe For2nal!

Kako bi se podsjetili na pravo značenje blagdana, na adventski duh zajedništva i davanja, za vrijeme svih događanja trajat će i humanitarni božićni sajam u kojem će sa svojim radovima sudjelovati i oni najmlađi, polaznici DV "Katarina Frankopan" i učenici nižih razreda OŠ "Fran Krsto Frankopan". 

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli u izradi, onima koji pomažu u prodaji i naravno kupcima koje pozivamo da nam se u subotu pridružite na Paladi, a već dan nakon, 19. prosinca, na božićnom boćarskom turniru kod Doma kulture!

Pridružite nam se na Adventu u Baški, uživajte u posebnom šarmu adventskoga razdobolja u našem malom mjestu s velikim blagdanskim duhom! Kao i uvijek, svoje fotografije Baške možete pobijeliti s nama na Facebooku i Instagramu koristeći oznaku #VisitBaška te oznake Hrvatske turističke zajednice #CroatiaWinterWonderland i #MagicalCroatia. 

PROGRAM: ADVENT U BAŠKI

Petak, 17. prosinca
18:30 Glazbeni nastup Kristina Blondes Acoustic Duo

Subota, 18. prosinca
10:00 „Božićna bajka“
Dječja radionica izrade božićnih ukrasa, Kreativna radionica
Fotografiranje i druženje s Djedom Božićnjakom
10:00 Humanitarni božićni sajam na Paladi
11:00 „Do posljednjeg kotlića“
Natjecanje udruga u pripremaju lovačkog kotlića
11:00 Božićni malonogometni turnir „4 sela“, NK „Vihor“
11:00 Glazbeni nastup: Grupa For2nal
15:00 Degustacija stručnog žirija i proglašenje pobjednika 
15:30 Humanitarna podjela domaćih šurlica s gulašom
16:00 Advent DJ Session

Nedjelja, 19. prosinca
11:00 Božićni boćarski turnir kod Doma kulture, SD Vi

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

9.6°

Krk, Baška
25.01.2022 13:00

Vjetar
E 2 m/s
Vlaga
-%