Vijesti

FOTO: Održano sedmo izdanje festivala cvijeća Baška rožica!

Popularni festival cvijeća održan je protekloga vikenda u Baški u znaku živih boja i opojnih mirisa raznovrsnog cvijeća. Sedma Baška rožica donijela je mnoštvo sadržaja u kojima su posebno uživali naši najmlađi - donosimo kratki foto pregled!

Festival cvijeća službeno su otvorili naši najmlađi sudionici, pjesmom i plesom slaveći proljeće. Nastupe mlađe folklorne skupine KD "Šoto", polaznika DV "Katarina Frankopan" Baška i školskog zbora OŠ "Fran Krsto Frankopan" Baška mnogobrojni posjetitelji sajma nagradili su glasnim pljeskom! Učenici 1. – 4. razreda OŠ "Fran Krsto Frankopan" Baška kroz izložbu likovnih radova "Proljeće u očima školaraca" pokazali su svoju kreativnost oslikajući proljeće u svim njegovim bojama, razigranosti cvjetnih livada i prirode koja se budi iz zimskog sna.

Drugi dan festivala, ujedno i Dan planeta Zemlje, proveli smo u kreativnom raspoloženju, razvijajući pritom ekološku svijest i ljubav prema prirodi. Pod vodstvom akademske umjetnice i učiteljice Klare Rabenseifner Miljević polaznici radionice naučili nešto o likovnim tehnikama, ali i recikliranju te stvorili mala umjetnička djela od prirodnih pronađenih materijala. U popodnevnim satima uslijedila je ekološka radionica izrade cvjetova od recikliranog materijala, pod vodstvom kreativnog dvojica Roka Pečarića i Franciske Gluhak. Posljednjeg dana Baške rožica djeca su uživala u cvjetnoj radionici izrade vjenčića za glavu, od kombinacije mediteranskog bilja i svježeg cvijeća, pod vodstvom međunarodne cvjetne dizajnerice Christine Cianci Žerić.

Po prvi puta u sklopu manifestacije Baška rožica organizirane su i likovne radionice za odrasle, za koje se tražilo mjesto više. Slikarske radionice Art&Cheers, nastale u suradnji Srebrni studio iz Rijeke i akademskih umjetnica Zorice Andrić i Josipe Baljak, osigurale su sate zabave, kreativnog izražavanja i opuštanja uz čašu vina mnogobrojnim oduševljenim polaznicima.

Kao i uvijek, štandovi OPG-ova imali su izvrsnu ponudu, od raznovrsnog prekrasnog cvijeća, začinskog bilja  i presadnica za vrt, domaćih jabuka i jagoda, domaćeg meda, sireva i suhomesnatih proizvoda te domaćeg sladoleda. Uz korisne savjete iskusnih stručnjaka o uzgoju i njezi biljaka, brojni posjetitelji uživali su u veseloj atmosferi i biranju novih, cvjetnih članova svojih domova i vrtova.

Zahvaljujemo se Udruzi Projekt na organizaciji još jedne uspješne Baške rožice, svim sudionicima i posjetiteljima te se veselimo novim izdanjima omiljenog proljetnog festivala! 

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

10.0°

Krk, Baška
23.04.2024 14:00

Vjetar
E 2 m/s
Vlaga
-%