Vijesti

BAŠKA OUTDOOR FESTIVAL

Prirodne ljepote Baške nude idealnu scenografiju i priliku za iskoristiti pun potencijal aktivnog odmora i života u Baški.

Više od 100 km šetnica, biciklističke rute, povezane s povijesnim i kulturnim lokacijama, 4 opremljena penjališta i atraktivni zipline postavili su Bašku među nezaobilazne destinacije za sve ljubitelje aktivnog i sportskog načina života, a Baška Outdoor Festival objedinjuje ponajbolje od navedenih programa koje možete iskusiti  u jednom ispunjenom listopadskom vikendu.

Sve bašćanske staze, kao i mnoge druge lokacije Baške, po 9. će put biti domom Baška Outdoor festivala, vikenda ispunjenog aktivnostima za bicikliste, šetače, planinare,  trkače, penjače, ali i sve one koji žele upoznati Bašku na potpuno novi način. Uz raznovrstan program sa svake godine sve većim brojem prijavljenih sudionika, popratnim koncertnim nastupima i mnoštvom aktivnosti u kojima će svatko pronaći avanturu za sebe, pobrinuli smo se da ovogodišnji Baška Outdoor Festival bude prepun nezaboravnih trenutaka i odlične zabave.

SVI U BAŠKU NA 9. OUTDOOR FESTIVAL!

U sklopu 9. Outdoor Festivala, koji će se održati od 13. do 15. listopada, Turistička zajednica općine Baška posjetiteljima željnim sportskih programa na otvorenom nudi uživanje u pet atraktivnih outdoor sportskih programa, od trail trčanja, brdskog biciklizma, preko planinarenja do sportskog penjanja na stijeni i ziplinea, sve uz posebne pogodnosti smještaja i brojne popratne sadržaje koji su i ove godine bogatiji nego ikad! Jesenski outdoor vikend obilježiti će tako i odlična zabava za outdoor entuzijaste u nezaobilaznom Porto beach clubu, ali i za one najmlađe sportaše u Baška Outdoor kids corneru!

Ovo najpopularnije izvansezonsko događanje privlači u Bašku brojne posjetitelje pa je tako vikend sredinom listopada već tradicionalno rezerviran za uživanje u jesenskim čarima Baške i brojnim aktivnostima na otvorenom, popraćenim sjajnim druženjem outdoor sportaša i rekreativaca iz cijele Hrvatske, ali i regije. Svi zaljubljenici aktivnog i sportskog načina života pronaći će aktivnost za sebe u bogatom trodnevnom programu ovogodišnjeg izdanja festivala, kojeg organizira Turistička zajednica općine Baška, u partnerstvu s Valamarom i brojnim organizatorima sportskih sadržaja.

PROGRAM:

ZIP & FLY / Zipline Edison
13.10. - 15.10.2023.

KRK 'N' TRAIL / Treking Liga
14.10.2023.

KRK 'N' ROLL MTB MARATON / Husqvarna Adria Bike Series
14.10.2023.

TOUCH THE SKY / Anima adventures
14.10. - 15.10.2023.

ROCKY HILL HIKE TOUR / Promotiv Travel Outdoor
15.10.2023.

DODATNI PROGRAMI
* ulaz slobodan

KIDS OUTDOOR CORNER
* Park pored Zvonimir Sunny Hotel by Valamar

Subota, 14.10.2023.
10:00 – 14:00 Mala škola MTB-a i mini biciklijada (BBK Team Rodeo)
10:00 – 15:00 Slackline (Anima Adventures)
10:00 – 15:00 Sportsko penjanje na umjetnoj stijeni (Anima Adventures)

Nedjelja, 15.10.2023.
10:00 – 15:00 Slackline (Anima Adventures)
10:00 – 15:00 Sportsko penjanje na umjetnoj stijeni (Anima Adventures)

FUN & OFF PROGRAM powered by PORTO CLUB BAŠKA

Petak 13.10.2023.
* Bistro Funtana

21:00 Daniel Krstulović Opara – Predavanje „TU“
* Porto Club Baška
20:00 – 02:00 DJ & Live concert: Infinity Band

Subota 14.10.2023.
* Porto Club Baška
14:00 – 02:00 Live concert: Infinity Band & DJ performance: Joe2Shine

Nedjelja, 15.10.2023.
* Porto Club Baška
10:30 Live concert: Bacon & Blues Corp.


Program počinje u petak, 13. listopada, avanturom Zip & Fly, organiziranom u suradnji sa Zipline Edisonom. Svi će avanturisti tijekom petka, subote i nedjelje (uz prethodnu najavu) moći, po atraktivnoj promotivnoj cijeni za vrijeme trajanja BOF-a, isprobati vožnju terenskim vozilom, hodati u prirodi i spuštati se po sajlama dužim od dva kilometra! Vožnja života, u ukupnom trajanju od otprilike dva sata, s pogledom na Bašku, more i otok Prvić te prekrasan krševit krajolik jedinstven je doživljaj koji ne želite propustiti!

subotu, 14. listopada, svim posjetiteljima Baška Outdoor Festivala nude se brojni izazovi, a najveći među njima možda je koju aktivnost odabrati! U natjecateljskom dijelu za bicikliste se pobrinuo Adria Bike, koji organizira 7. izdanje sada već legendarnog Krk'n'Roll MTB Maratona (e-bike i mtb), s tri pomno pripremljene staze različitih duljina, 70, 45 i 30 km, namijenjene ženama i muškarcima. Ljubitelje traila također čeka poslastica, 13. izdanje prve hrvatske trail utrke Krk'n'Trail (Krk Island Trail), natjecanja koje organizira Treking liga i to u tri dužinske/težinske kategorije: 7, 14 i 24 kilometra. U utrci će tako moći uživati i amateri i oni željni većih sportskih izazova. Treba svakako spomenuti da trasa utrke obuhvaća još neotkrivene staze južnog dijela otoka Krka, koje prolaze kroz neke od najljepših uvala u okolici Baške! 

Posljednjih nekoliko godina bilježi se veliki porast zanimanja za sportsko penjanje, a Baška se može pohvaliti s čak četiri opremljena penjališta, koja će jednako udovoljiti onima koji se s penjanjem tek upoznaju i onima kojima je osvajanje vrhova već stil života. Zbog velikog interesa za penjanje na prirodnim stijenama u okolici Baške, organizirali smo penjanje na dvije lokacije - na penjalištu Portafortuna u subotu, 14.10. te na penjalištu Belove stene u nedjelju, 15.10. Program prigodnog naziva Touch the Sky prilagođen je i početnicima (od 12. godina starosti), a sve ljubitelje visina penjanju će podučavati stručni tim Anima Adventures.
 
nedjelju, 15. listopada, za one koji više vole planinariti, organiziran je planinarski izlet Rocky Hill Hike Tour, trasom dužine 14,5 km, Baška/Heritage hotel Forza - Zarok – Batomalj – Svetište Majke Božje Goričke – Lipica – Veliki Hlam - prijevoj Vratudih – Bratinac - Batomalj – Baška, uz stručnu pratnju vodiča Promotiv Travel Outdoora. Izlet će svim planinarima omogućiti upoznavanje s Baškom i njezinom okolicom, a obzirom na nevjerojatne vizure i netaknutu prirodu koja vas čeka iza svakog ugla, preporučamo obavezno nošenje fotoaparata!

Osim sportskog dijela programa, na vikend rasporedu Baška Outdoor Festivala su i zanimljivo predavanje, besplatne radionice te bogati program za djecu!

Već prvog dana Festivala, u petak 13.10., ne propustite zanimljivo putopisno predavanje "Tu", u sklopu kojega će Daniel Krstulović Opara ispričati o najvećoj "outdoor" avanturi ikad ostvarenoj u Hrvatskoj kojom je ispisao povijest hrvatskog planinarstva. Ovaj neumorni pustolov uputio se 18. listopada u avanturu života - Projekt se sastojao od prolaska cijele Hrvatske preko 158 planinskih i otočnih vrhova (5000 km i 135000 m uspona) u sklopu Hrvatske Planinarske Obilaznice, za što mu je trebalo dva mjeseca i sedam dana. Posebnost ovog projekta je što ga je napravio odjednom, što do sada u Hrvatskoj nije nitko napravio. Također, nije koristio motorna prijevozna sredstva, već se kretao isključivo na vlastiti pogon: trčanje / planinarenje, vožnja bicikla i veslanje kajaka. Projekt je dobio ime "TU" jer ovom avanturom Opara želi ukazati da za napraviti avanturu ovakvih dimenzija ne treba ići na drugi kraj svijeta jer avantura je ‘tu‘, u maloj, ali posebnoj Hrvatskoj.

Kakav bi to program bio bez odlične glazbe i zabave koji su postali nezaobilaznim dijelom Baška Oudoor Festivala? Atraktivne sportske aktivnosti upotpunit će uvijek vrhunska i posebna atmosfera u after race zoni Baška Outdoor Festivala, Porto Clubu Baška, koji se kao pokrovitelj zabavnog dijela programa pobrinuo da sve prisutne svojom jedinstvenom energijom zabavi odličan Infinity band, trenutno jedan od najpopularnijih cover bandova u Hrvatskoj. Njihov sveobuhvatni glazbeni repertoar predstavlja pravi glazbeni vremeplov koji kreće u 60-tim godinama i proteže se sve do danas, a probrani glazbeni hitovi za najbolju atmosferu i zabavu nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim. Uz Infinity band, atmosferu će do ranih jutarnjih sati držati Joe2Shine, DJ, producent, glazbenik, stilist zvuka i glazbeni direktor brojnih poznatih klubova i festivala, već nekoliko godina jedan je od najtraženijih DJ-a u Hrvatskoj. Zbog profinjenog glazbenog ukusa, energičnih i inspirativnih nastupa te odlične interakcije s publikom postao je jedna od najdominantnijih osoba na hrvatskoj house sceni. Za one koji će nedjelju provesti ispijajući kavu uz more, u Porto Clubu Baška nastupiti će Bacon & Blues Corp., sastavljen je od sjajnih glazbenika koji izvode blues i rock. Ovi iskusni glazbenici bez problema će još jednom osvojiti svojom izvedbom i repertoarom koji se bazira na rocku 60-ih i 70-ih.

Koncerti su besplatni za sve sudionike, ali i ostale posjetitelje, stoga se pridružite ovim fantastičnim nastupima i uživajte u dobroj glazbi!

Na ovogodišnjem Festivalu mislili smo i na najmlađe sudionike festivala, koji će moći uživati u raznim besplatnim aktivnostima Outdoor kutka za djecu (14.10. i 15.10.), smještenog na zelenim površinama Zvonimir Sunny Hotela by Valamar. Slackline, penjanje na umjetnoj stijeni i škola brdskog biciklizma uvest će i najmlađe sudionike u avanturistički svijet.

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

22.8°

Krk, Baška
09.05.2024 14:00

Vjetar
E 7 m/s
Vlaga
-%