Vijesti

BAŠKA OUTDOOR FESTIVAL

Outdoor festival počinje u petak i očekuje se da će i ove godine privući oko 2000 gostiju, a do kraja rujna u Baški ostvareno gotovo milijun noćenja

Baška, otok Krk, 4. listopada – Baška i ove godine očekuje oko 2000 gostiju tijekom 5. Outdoor Festivala, koji počinje u petak, 11. listopada i traje do nedjelje, 13. listopada. Nezaobilazan je to događaj za sve ljubitelje sporta i adrenalina, a mini jubilarno izdanje ovogodišnjeg festivala organiziraju Turistička zajednica općine Baška, u partnerstvu s Valamarom i organizatorima sportskih sadržaja.

- Peti Baška Outdoor Festival ponovno nudi brojne aktivnosti za sve uzraste i nameće se sve više kao nezaobilazan događaj za cijele obitelji, koje vole sport na otvorenom. Zato se svake godine sve više trudimo da ispunimo i nadmašimo njihova očekivanja, pa vjerujem da će i ovogodišnji BOF biti izuzetno uspješan, s obzirom da je i sportski i zabavni program još jači nego lani – kaže Ivana Kovačić,  direktorica Turističke zajednice općine Baška. Dodaje da ovogodišnji program počinje u petak sa Zipline Edisonom,  na kojem će svi avanturisti moći isprobati vožnju terenskim vozilom, hodati u prirodi i spuštati se po sajlama dužim od dva kilometra.

U subotu se nudi bezbroj izazova, od  Krk'n'Roll MTB maratona za bicikliste do trail natjecanja Krk Island Trail 2019. Planinari će na izlet BOF Hike tour, tijekom kojeg će obići sve ljepote Baške i okolice. Za opuštanje i zabavu je u subotu zadužen niz bendova na rivi, a u subotu će se svi zabavljati uz poznatu grupu Elemental.  U nedjelju na svoje dolaze sportski penjači na penjalištu Portafortuna. 

- Vjerujem da smo ponovno uspjeli ponuditi za svakog po nešto i po interesu za sve aktivnosti i prijavi dolazaka čini se da ćemo i ove godine imati jednako uspješnu sezonu kao i lani. U prvih devet mjeseci smo, prema podacima sustava eVisitor ostvarili ukupno 174,448 dolazaka i 978,541 noćenja. To bi značilo da su brojke gotovo jednake lanjskima, a koje su bile rekordne. Najveći broj dolazaka ostvaren je u domaćinstvu, u kampovima, u hotelima te ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj. Prosječan boravak gostiju je šest dana – ističe Ivana Kovačić. U broju noćenja prednjače Nijemci, Austrijanci, Česi, Talijani, a slijede ih Slovenci, Poljaci, Slovaci, Mađari, Nizozemci i Šveđani. Stranci su ujedno i većinski gosti Baške, s obzirom da sudjeluju s čak 95 posto u dolascima i 96 posto u noćenjima.

Dodatne informacije o Baška Outdoor Festivalu: www.visitbaska.hr, + 385 51 856 817, info@visitbaska.hr.

Posjetitelji mogu preuzeti i jedinstvenu outdoor kartu i outdoor brošuru, kao i dvije nove aplikacije za lakše snalaženje na terenu,  na poveznici: https://www.krkoutdoor.com/

Gostima je, kao i do sada, na raspolaganju i posebno povoljan smještaj u Valamar  hotelima, za što mogu dobiti informacije na mailu baskaoutdoor@valamar.com, www.valamar.com. Posebna ponuda smještaja uz 10 posto popusta je moguća i u Heritage Hotelu Forza, www.hotelforza.hr/hr/provjeri-raspolozivost.html te u privatnoj ponudi smještaja, za koji se mogu raspitati u agencijama u Baški: GULIVER, L.P.D. TOURS, POLO LINE, ŠILOTURIST.

Više informacija na: https://www.visitbaska.hr/hr/planirajte-putovanja#section-63.

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

14.0°

Krk, Baška
26.04.2024 14:00

Vjetar
E 1 m/s
Vlaga
-%