Vijesti

Baška Outdoor Festival 25.9. - 27.9.2020.

Šesti Baška Outdoor Festival nudi četiri atraktivna outdoor sportska programa: trail trčanje, brdski biciklizam, planinarenje i zipline; sve uz posebne pogodnosti smještaja!

Baška Outdoor Festival prošle godine proslavio je svoj prvi mini jubilej, kojeg je još posebnijim učinilo osvajanje nagrade najboljeg outdoor događaja prema ocjenjivanju najvećeg outdoor magazina u Hrvatskoj „People Outdoors“ – projekt Prvi Outdoor Oscar.
Festival je u svom petom izdanju, 2019. godine, potvrdio status najposjećenijeg izvansezonskog događanja na otoku Krku, s brojnim sudionicima koji su uživali u raznovrsnim mogućnostima outdoor avantura u Baški!

Baška Outdoor Festival datum je kojeg u svojim kalendarima upisuju svi ljubitelji sporta i adrenalina te nam je njegovo održavanje, kao manifestacije koja podržava i promovira zdrav život, posebno važno.
Uz potporu i angažiranost suradnika i partnera, vrijedno se radilo kako bismo osigurali održavanje festivala na kojem se poštuju sve propisane epidemiološke mjere; program festivala će tako biti nešto drugačiji u odnosu na prijašnje godine, kako bismo sigurnost sudionika mogli staviti na prvo mjesto, ali dobrog raspoloženja neće nedostajati!

Zahvaljujući prirodnim ljepotama jedinstvenog krajolika Baške, koje su idealna kulisa za različite vrste outdoor aktivnosti, svi zaljubljenici aktivnog i sportskog načina života pronaći će nešto za sebe u bogatom trodnevnom programu ovogodišnjeg izdanja Baška Outdoor Festivala, koji organiziraju Turistička zajednica općine Baška, u partnerstvu s Valamarom i organizatorima sportskih sadržaja. 

Program počinje u petak, 25. rujna, Zipline Edisonom na kojem će svi avanturisti moći isprobati vožnju terenskim vozilom, hodati u prirodi i spuštati se po sajlama dužim od dva kilometra!

U subotu, 26. rujna se posjetiteljima Baška Outdoor Festivala nude brojni izazovi, a najveći među njima možda je koju aktivnost odabrati za sebe, ili cijelu obitelj. Za bicikliste se pobrinuo Adria Bike, koji organizira Krk'n'Roll MTB maraton s dvije staze, duljina od 32 i 63 kilometara, namijenjen ženama i muškarcima (napomena: e-bike i mtb).  Ljubitelji trail utrka će doći na svoje u sklopu Krk Island Trail 2020, na treking natjecanju, koje organizira Treking liga i to u tri kategorije: 8, 14 i 24 kilometra.

U nedjelju će, za one koji više vole planinariti, biti organiziran izlet Baška Hike Tour, na kojem će ih Promotiv Travel Outdoor provesti trasom Baška – Heritage Hotel Forza – Zarok – ispod velikog Gradeca – Prijevoj Vraca – Rt Škuljica – Bag – Pješčara Zarok – Baška. Izlet će svim planinarima omogućiti i upoznavanje s Baškom i okolicom, a obzirom na nevjerojatne vizure i netaknutu prirodu koja vas čeka iza svakog ugla, preporučamo obavezno nošenje fotoaparata!

Baška Outdoor Festival

25. - 27.9.
ZIPLINE EDISON (Edison Zipline Krk)

26.9.
KRK ISLAND TRAIL 2020 (Outdoor.hr)

26.9.
KRK 'N' ROLL MTB MARATON (Adria Bike)

27.9.
BAŠKA HIKE TOUR (Promotiv Travel Outdoor)

Posjetiteljima je, kao i svake godine do sada, na raspolaganju i posebno povoljan smještaj kod partnera festivala, Valamar Riviere!
Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar 3* već od 33 eura po osobi i danu za polupansion s pićem te posebna ponuda smještaja u mobilnim kućicama Baška Beach Camping Resorta uz 15 posto popusta.
Dodatne informacije se mogu dobiti na mailu baskaoutdoor@valamar.com, www.valamar.com.

Heritage Hotel Forza također je osigurao posebnu ponudu smještaja s 15 posto popusta (bonus code OUTDOOR 2020)!
Dodatne informacije na mailu info@hotelforza.hr, www.hotelforza.hr/hr/provjeri-raspolozivost.html

Za one željne kampiranja, kamp Mali nudi posebnu ponudu smještaja uz 10 posto popusta na parcelama.
Dodatne informacije na mailu: info@kamp-mali.hr; www.kamp-mali.hr

 Za povoljne cijene u privatnom smještaju obratite se sa povjerenjem turističkim agencijama:
„ŠILOTURIST“ siloturist@ri.t-com.hr ; www.siloturist.hr
„SPLENDIDO“ info@splendido.hr  ; www.splendido.hr
„POLO LINE“ info@polo.hr ; www.polo.hr
„PDM-GULIVER“ pdmguliver@gmail.com ; www.pdm-guliver.hr
„L.P.D TOURS“ info@lpdtours.hr ; www.lpdtours.hr
„Igen“ igen@igen.hr ; www.igen.hr
„Adria Sole“   info@adriasole.hr  ; www.adriasole.hr
„Agency Ara“  agencyara@gmail.com ; https://agency-ara-doo.business.site
„Aventura“  aventura@ri.t-com.hr ; www.aventura-baska.com 

Ostali smještaj: www.visitbaska.hr/hr/smjestaj

Posjetiteljima su na raspolaganju i jedinstvena outdoor karta i outdoor brošura, kao i dvije nove aplikacije za lakše snalaženje na terenu, na poveznici: https://www.krkoutdoor.com/

Dodatne informacije o Baška Outdoor Festivalu:
www.visitbaska.hr, +385 51 856 817, info@visitbaska.hr

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

12.4°

Krk, Baška
28.03.2024 13:00

Vjetar
E 12 m/s
Vlaga
-%