Vijesti

Baška Outdoor Festival

Peti Baška Outdoor Festival nudi pet atraktivnih outdoor sportskih programa, od trail trčanja, brdskog biciklizma, preko planinarenja do penjanja na stijeni i ziplinea, uz posebne pogodnosti smještaja.

Baška Outdoor Festival, kojeg u svojim kalendarima upisuju svi ljubitelji sporta i adrenalina, ove godine slavi i svoj prvi jubilej. Peto izdanje ovog festivala neće razočarati poklonike outdoor aktivnosti, s uobičajenim bogatim sportskim i zabavnim programom, koje organiziraju Turistička zajednica općine Baška, u partnerstvu s Valamarom i organizatorima sportskih sadržaja.

Program počinje u petak, 11. listopada, sa Zipline Edisonom, na kojem će svi avanturisti moći isprobati vožnju terenskim vozilom, hodati u prirodi i spuštati se po sajlama dužim od dva kilometra.

U subotu, 12. listopada se svim posjetiteljima Baška Outdoor Festivala nudi bezbroj izazova, a najveći među njima je koju aktivnost odabrati za sebe, ili cijelu obitelj. Za bicikliste se pobrinuo Adria Bike, koji organizira Krk'n'Roll MTB maraton s tri staze, različitih duljina, od 30, 50 i 70 kilometara, namijenjene ženama i muškarcima.

Ljubitelji trail utrka će doći na svoje u sklopu Krk Island Trail 2019, na treking natjecanju, koje organizira Treking liga i to u tri kategorije: 8, 14 i 24 kilometra.
Za one koji više vole planinariti, u subotu se nudi izlet BOF Hike tour, na kojem će ih Promotiv Travel Outdoor provesti trasom Baška – Heritage Hotel Forza – Zarok – Batomalj – Prijevoj Vratudih – Veliki Hlam – Lipica – Svetište Majke Božje Goričke – Baška. Izlet će svim planinarima omogućiti i upoznavanje s Baškom i okolicom, kao i pogled na divne vizure toga kraja.

U subotu nas u 18h očekuje i predavanje "Preživjeti najtežu utrku na svijetu: 1000km
džungle Vijetnama" u Corinthia Baška Sunny Hotelu (dvorani Menta).

Za opuštanje i zabavu u petak su zadužena četiri bašćanska benda; Baška Swingers, Parangal, Dr. Donkeys i Feedback koji će za nas svirati na Staroj rivi (19h - 23h) te acoustic duo Blu:Kanu koji nastupa ispred Heritage Hotela Forza (19:30h). U subotu navečer nastupa poznata grupa Elemental, s kojom će sudionici umor zamijeniti pjesmom i plesom, a afterparty nas tradicionalno očekuje u u klubu Porto uz nastup grupe XFINITY!

U nedjelju će na svoje doći i sportski penjači na penjalištu Portafortuna, ali je program prilagođen i početnicima (od 15. godine starosti), koje će penjanju podučavati stručni tim Alpinističkog kluba Put.

Baška Outdoor Festival 

11. - 13.10.
ZIPLINE EDISON (Edison Zipline Krk)

11. - 13.10.
KRK ISLAND TRAIL 2019 (Outdoor.hr)

12.10.
KRK 'N' ROLL MTB MARATON (Adria Bike)

12.10.
BOF HIKE TOUR (Promotiv Travel Outdoor)

13.10.
PENJANJE NA PENJALIŠTU PORTAFORTUNA (AK „Put“)

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

16.0°

Krk, Baška
18.04.2024 14:00

Vjetar
E 4 m/s
Vlaga
-%