Vijesti

BAŠĆANSKO LJETO Program: 27.8. - 2.9.2022.

Pridružite nam se na raznolikim događanjima Bašćanskoga ljeta! U nastavku donosimo program za razdoblje od 27.8. do 2.9.2022.

Vidimo se u Baški!

Ljetna noć na placi: "Najljepše od Olivera" Antonio Krištofić
27.8.2022. (subota) / 20:00h / placa, Batomalj

Provedite divnu glazbenu večer u Batomlju uz akustičnu glazbu i čarobnu atmosferu maloga mjesta! Ove godine na batomaljskoj placi nastupit će Antonio Krištofić, uz klavirsku pratnju Matea Žmaka.

Antonio Krištofić mladi je pjevač iz Opatije koji svoju glazbenu karijeru gradi od 2008. godine, a danas je prepoznat kako u Hrvatskoj, tako i u čitavoj regiji. Koncert "Najljepše od Olivera" glazbena je večer najvećih hitova, evergreen pjesama neprežaljenog Olivera Dragojevića. Antonio je dobitnik priznanja svih "HRT" radio stanica za najbolje izvedbe Oliverovih pjesama, a najveće priznanje stiglo je i od samog Olivera Dragojević kada ga je javno pohvalio i pozvao na svoj veliki koncert. 

 

Ljetni boravak: Animirani film "Vik i čarobni mač"
30.8.2022. (utorak) / 20h / Palada, Trg pored caffe bara Rebica

Ni ove godine nismo zaboravili na najmlađe koji su ovog ljeta, u sklopu programa Ljetnog boravka, mogli uživati u večernjim kino projekcijama na otvorenom te brojnim kreativnim radionicama. Za kraj druženja u našem ljetnom boravku, Turistička zajednica općine Baška poziva sve zaljubljenike u filmove da nam se pridruže u ovoj pravoj vikinškoj avanturi.

 Vik je sin moćnog Halvara, vikinškog poglavara. Njegov tata ima zlatno srce, ali djeluje brže nego što misli, što nažalost stvara probleme čitavom plemenu. Vik možda nema očinsku snagu, ali ima hrabro srce i prilično je lukav. Obje ove vrline će se pokazati ključnim kada se, zahvaljujući zlosretnom prokletstvu, Vikijeva majka pretvori u zlatni kip. Hrabri momak će okupiti posadu koja kreće u potragu za čarobnim otokom. Prema legendi, samo tamo možete poništiti čaroliju i vratiti majku. Ulog će biti ne samo sudbina voljene majke, već i sudbina cijelog plemena.

Aktivno ljeto u Baški: Moonshine-Sunset Summer Tour by BikeGuru
31.8.2022. (srijeda) / 18h / ispred Bike Centra Baška (južna strana hotela Corinthia)

Nastavljamo s aktivnim ljetom u Baški koje obuhvaća razne vođene aktivnosti: jogu, planinarenje, biciklizam i slobodno penjanje!

Moonshine-Sunset Summer Tour by BikeGuru - doživite najljepši zalaz sunca na otoku uz prekrasan pogled sa čuvenog Mjesečevog platoa.

Tura kreće ispred BikeCentra Baška (južna strana hotela Corinthia) prema crkvi sv. Ivana i dalje šetnicom serpentinama prema Mjesečevom platou, gdje je predviđena pauza za okrijepu i fotografiranje zalaska sunca. Slijedi noćna vožnja pod punim Mjesecom  po visoravni na dobro prohodnom makadamu i spust na izvor Žanac. Nakon toga vožnja magistralnom cestom do Drage Bašćanske, a od tuda do Baške kroz polja makadamima i single trackovima uz Velu Riku.

Prijava: najkasnije prethodni dan do 18:00 sati

Trajanje Izleta: cca 3h

Dužina staze: ukupno 26 km, od čega je: 20% single track, 60% makadam, 20% asfalt

Itinirer staze: Baška-Mjesečev plato-Bašćanska Draga-Baška

Djeca: pogodno za djecu od minimalno punih 13 godina

Razina fizičke spremnosti: za e-bike - namijenjeno rekreativnim biciklistima umjerene fizičke razine spremnosti / za mtb - namjenjeno boljim biciklistima visoke razine fizičke spremnosti

* Vođenje započinje u 18:00 sati, ispred Bike Centra Baška (južna strana hotela Corinthia)

* Na mjesto okupljanja obavezno je doći 15 minuta prije zakazanog polaska, kako bi vodič mogao svima predstaviti itinerar ture i objasnio pravila ponašanja za vrijeme njenog trajanja.

* Potrebna oprema: sportska (biciklistička) odjeća sa reflektirajućim plohama i primjerena vremenskim uvjetima. Ukoliko sudionik dolazi sa svojim biciklom obavezna je lampica (sa napunjenim baterijama!) za noćnu vožnju, kaciga i rezervne zračnice.

* U bike centru moguće je iznajmiti bicikle te kupiti ili iznajmiti svu potrebnu dodatnu opremu (svi sudionici kojima treba nešto od opreme trebaju doći u centar barem 30min prije početka ture)

* Vođenje je besplatno za sve sudionike, u organizaciji Turističke zajednice općine Baška i BikeGuru

* Zbog ograničenog broja sudionika, potrebne su prijave: u Turističkom uredu TZ općine Baška, Zvonimirova 114, na e-mail info@visitbaska.hr ili telefon +385 (0)51 856 817

Upoznaj Bašku! Doživi Bašku!: Interpretacijska šetnja Oblutak, kutak, vrutak i pčela. Upoznaj Bašku kroz igru!
2.9.2022. (petak) / 19:30h / ispred crkve sv. Trojice

I ovaj petak nastavljamo sa serijom interpretacijskih šetnji Upoznaj Bašku! Doživi Bašku!, u sklopu kojih se upoznaju pojedini dijelovi bašćanske doline s naglaskom na kulturnu i prirodnu baštinu.

 U pratnji Petra Tomašića, licenciranog turističkog vodiča, ispred župne crkve započinje putovanje u djetinjstvo. Zajedno sa svojom ekipom sudjelujte u igri kroz koju možete doživjeti ambijent Baške. Ambijent je uvjetovan reljefom, tlom, vodama, klimom. Radom marnih ruku kroz stoljeća prirodne zadatosti oplemenjene su i preoblikovane u mjesto ugodno za življenje i za odmor. Šetnja Baškom završava kušanjem plodova rada mnoštva pčela i vrijednih Bašćana. Šetnja je namijenjena odraslima i djeci, domaćima i gostima, pojedincima i skupinama.

 * Šetnja počinje u 19:30 sati, ispred župne crkve sv. Trojice

* Vođenje je na hrvatskom i engleskom jeziku, besplatno za sve sudionike, u organizaciji Turističke zajednice općine Baška

* Zbog ograničenog broja sudionika, potrebne su prijave: u Turističkom uredu TZ općine Baška, Zvonimirova 114, na e-mail info@visitbaska.hr ili telefon +385 (0)51 856 817

 

Poznati glumci u Baški: Cabaret "Vla, Vla, Vlajland"
2.9.2022. (petak) / 20h / Kamp Baška Beach Camping Resort

U suradnji sa Valamarom u Baška Beach Camping Resortu sljedeći petak, u sklopu programa Poznati glumci u Baški, imamo priliku zabaviti se uz cabaret "Vla, Vla, Vlajland".

Monodrama "Vla, Vla, Vlajland cabaret" prati lik Vlajne čistačice, narodne feministkinje i heroine, maestralno utjelovljenje od strane naše glumice Ecije Ojdanić.

Na ovom katarzičnom putovanju kroz simpatičan lik Vlajne čistačice na humorističan, ali i na poučan način prikazana je sudbina mnogih građana naše zemlje koje je želja za boljim životom odvela u Njemačku. Predstava prati raznorazne smiješne situacije s kojima se morala suočiti heroina Vlajna, kao što su kulturološki nesporazumi te atipične spoznaje i zavrzlame.

"Vla, Vla, Vlajland" jedna je od najizvođenijih monodrama u Hrvatskoj, s osvojenih sedam međunarodnih i domaćih nagrada, a nakon više od 100 izvedbi i 20.000 oduševljenih posjetitelja, stiže i u Bašku!

 

Ulaz je slobodan na sva događanja!

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

14.2°

Krk, Baška
29.03.2024 07:00

Vjetar
E 4 m/s
Vlaga
-%