Vijesti

Bašćansko ljeto

Program: 23.7. - 29.7.2022.

Pridružite nam se na raznolikim događanjima Bašćanskoga ljeta! U nastavku donosimo program za razdoblje od 23.7. do 29.7.2022.

Vidimo se u Baški!

Koncert pod zvjezdanim nebom: Arijana Gigliani Philipp, Bruno Philipp i Stani Göderer 
23.7.2022. (subota) / 21h / Bodulski vrt

U organizaciji Društva Sinjali i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Baška i ove će se godine održati Koncert pod zvjezdanim nebom!
prekrasnom ambijentu Bodulskoga vrta, okruženi umirujućim mirisom mediteranskog bilja, posjetitelji će moći uživati u najpoznatijim melodijama iz opera, opereta, mjuzikla i filmske glazbe kroz nastup sopranistice Arijane Gigliani Philipp, uz Bruna Philippa na klarinetu i Stania Göderera na harmonici.

Večeri klapske pjesme: klapa Intriga
24.7.2022. / 20:30h / Palada i stari grad

I ove nedjelje uživajte u promenadnom nastupu klape Intriga na ulicama pitoresknog starog dijela Baške.

Članovi ovog riječkog vokalno-instrumentalnog sastava zanat klapske pjesme brusili su u ponajboljim kvarnerskim klapskim sastavima, što ih je dovelo do ostvarenja njihovog sna, a to je stvaranje glazbe na način koji najviše vole i najbolje znaju. Od spoja različitih muških karaktera izašla je jedna nova glazbena priča, spoj modernosti i tradicije, koji uz obrade poznatih hrvatskih i svjetskih hitova njeguje i onaj klasični klapski repertoar.

Ljetni boravak: RIBAonica
26.7.2022. / 19h / Palada, trg iza caffe bara Rebica

Ni ovo ljeto nismo zaboravili na naše najmlađe koji će, u sklopu Ljetnog boravka, uživati u brojnim kreativnim radionicama. Nakon što se dobro naspavaju, naigraju i isplivaju te kad vruće ljetne temperature malo popuste, marljive dječje ruke umrljat će se šarenim bojama iza kojih će ostati lijepe uspomene i suveniri na ljeto. Na prvoj ovoljetnoj likovnoj radionici "RIBAonica", djeca će akrilnim bojama oslikavati drvene ribice.
Voditeljica radionice je Sandra Ružić Luksetić, poznata opatijska dekoraterka i dizajnerica.  

Aktivno ljeto u Baški: Moonshine-Sunset Summer Tour by BikeGuru
27.7.2022. (srijeda) / 20h / ispred Bike Centra Baška (južna strana hotela Corinthia)

Nastavljamo s aktivnim ljetom u Baški koje obuhvaća razne vođene aktivnosti: jogu, planinarenje, biciklizam i slobodno penjanje! 

Moonshine-Sunset Summer Tour by BikeGuru - doživite najljepši zalaz sunca na otoku uz prekrasan pogled sa čuvenog Mjesečevog platoa.

Tura kreće ispred BikeCentra Baška (južna strana hotela Corinthia) prema crkvi sv. Ivana i dalje šetnicom serpentinama prema Mjesečevom platou, gdje je predviđena pauza za okrijepu i fotografiranje zalaska sunca. Slijedi noćna vožnja pod punim Mjesecom  po visoravni na dobro prohodnom makadamu i spust na izvor Žanac. Nakon toga vožnja magistralnom cestom do Drage Bašćanske, a od tuda do Baške kroz polja makadamima i single trackovima uz Velu Riku.

Potrebna oprema: sportska (biciklistička) odjeća sa reflektirajućim plohama i primjerena vremenskim uvjetima. Ukoliko sudionik dolazi sa svojim biciklom obavezna je lampica (sa napunjenim baterijama!) za noćnu vožnju, kaciga i rezervne zračnice.
Moguć najam oprem, uz doplatu.
*u slučaju posjedovanja osobne opreme potrebno je samo izvršiti prijavu

Prijava: najkasnije prethodni dan do 18:00 sati
Trajanje Izleta: cca 3h
Dužina staze: ukupno 26 km, od čega je: 20% single track, 60% makadam, 20% asfalt
Itinirer staze: Baška-Mjesečev plato-Bašćanska Draga-Baška
Djeca: pogodno za djecu od minimalno punih 13 godina
Razina fizičke spremnosti: za e-bike - namijenjeno rekreativnim biciklistima umjerene fizičke razine spremnosti / za mtb - namjenjeno boljim biciklistima visoke razine fizičke spremnosti

* Vođenje započinje u 20:00 sati, ispred Bike Centra Baška (južna strana hotela Corinthia)
* Na mjesto okupljanja obavezno je doći 15 minuta prije zakazanog polaska, kako bi vodič mogao svima predstaviti itinerar ture i objasnio pravila ponašanja za vrijeme njenog trajanja. U bike centru moguće je iznajmiti bicikle te kupiti ili iznajmiti svu potrebnu dodatnu opremu - svi sudionici kojima treba nešto od opreme trebaju doći u centar barem 30min prije početka ture.
Vođenje je besplatno za sve sudionike, u organizaciji Turističke zajednice općine Baška i BikeGuru
* Zbog ograničenog broja sudionika, potrebne su prijave: u Turističkom uredu TZ općine Baška, Zvonimirova 114, na e-mail info@visitbaska.hr ili telefon +385 (0)51 856 817

Ljetna noć na rivi: Zsa Zsa
28.7.2022. (četvrtak) / 21h / Stara riva

Zsa Zsa je mlada pop/r'n'b pjevacica prepoznatljivog zvuka koji je našao mjesto u srcima svih generacija. Kao jedna od predvodnica mlade, moderne hrvatske glazbene scene, ostavila je veliki trag unatoč tome što se javnosti predstavila tek 2017. godine s duetom "Sve u meni se budi", koji je otpjevala s Kedžom. Pjesma je u kratkom roku postala hit te je najslušanija pjesma u 2017. godini. Zsa Zsa je vlasnica još jednog glazbenog hita, dueta "Ova ljubav", sa Hiljsonom Mandelom iz 2020.-e godine.

To su samo neke od pjesama koje će izvesti na svom koncertu, uz preostali solo repertoar koji dobro znaju i vole svi - Kada budemo sami, Pruži mi ruku, Volim što te ne volim i sl.
Ono što Zsa Zsa najviše voli je publika, pozornica i kad svi pjevaju zajedno s njom u isti glas! Zato se pridružite koncertu u četvrtak, 28.7., i nemojte se sramiti pustiti glas te uživati u odličnoj energiji i dobroj glazbi! 

Upoznaj Bašku! Doživi Bašku!: Interpretacijska šetnja Oblutak, kutak, vrutak i pčela. Upoznaj Bašku kroz igru!
29.7.2022. (petak) / 19:30h / ispred crkve sv. Trojice

Idućega petka nastavljamo sa serijom interpretacijskih šetnji "Upoznaj Bašku! Doživi Bašku!", posvećenim glagoljskom pismu.
 U pratnji Petra Tomašića, licenciranog turističkog vodiča, ispred župne crkve započinje priča o glagoljici. Tijekom šetnje sudionici će otkrivati glagoljska slova razasuta po starom djelu Baške, upoznati njihov nastanak i okušati se u ispisivanju slova pomoću glagoljičnog kola. Na području bašćanske doline glagoljica se već 1000 godina koristi za različite namjene, a koji su to  Bašćani dali značajan doprinos istraživanju i popularizaciji glagoljaške baštine te što je to glagoljično kolo saznat ćete ako nam se pridružite u ovoj poučnoj i zanimljivoj šetnji. 
* Šetnja počinje u 19:30 sati, ispred župne crkve sv. Trojice
* Vođenje na engleskom jeziku besplatno je za sve sudionike, u organizaciji Turističke zajednice općine Baška
* Zbog ograničenog broja sudionika, potrebne su prijave: u Turističkom uredu TZ općine Baška, Zvonimirova 114, na e-mail info@visitbaska.hr ili telefon +385 (0)51 856 817

Ulaz je slobodan na sva događanja!

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

29.4°

Krk, Baška
10.08.2022 14:00

Vjetar
E 7 m/s
Vlaga
-%