Vijesti

BAŠĆANSKO LJETO: PROGRAM DOGAĐANJA (23.08. - 31.08.)

Kino projekcija, jazz koncert, nastup klape, slikarska radionica za odrasle i promocija knjige - program koji nas u Baški očekuje u idućih tjedan dana! Kraj kolovoza obiluje raznolikim događanjima koja nude čitav spektar zabave za sve generacije i afinitete, a uz slobodan ulaz na sva događanja, vama preostaje jedino da nam se pridružite!

U nastavku donosimo program za razdoblje od 23. kolovoza do 31. kolovoza 2023.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Ljetni boravak: kino na otvorenom

23.8.2023. (srijeda) / 19:30 h / Palada, trg iza caffe bara Rebica
 

Danas, 23.08. s početkom u 19:30, u naše ljetno kino na otvorenom dolazi nam veliki obiteljski kino-hit Ljeto kada sam naučila letjeti, redatelja Radivoja Andrića, kojeg pamtimo po uspješnim filmovima 'Munje' i 'Kad odrastem bit ću Kengur'.

Ovu zanimljivu priču o odrastanju u filmski je scenarij, prema istoimenom romanu Jasminke Petrović,pretočila mlada scenaristica Ljubica Luković.
Pred dvanaestogodišnjom Sofijom je naizgled najdosadnije ljetovanje ikada – ljetovanje s dvije bake. Jedna je njena baka, s kojom dolazi iz Beograda, a druga je bakina sestra s Hvara koju Sofija nikada nije upoznala – obiteljske su se veze pokidale i treba ih obnoviti. Iako Sofiji prijeti ljetovanje bez wirelessa u društvu dvije starice, idiličan jadranski otok, prvi poljubac i razotkrivena obiteljska tajna pretvorit će ga u nezaboravnu ljetnu avanturu.

Film, gotovo u cijelosti sniman na Hvaru, osvojio je brojne nagrade, između ostalog i nagradu za najbolji europski film za djecu na međunarodnom festivalu BUFF u Švedskoj.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Glazbene noći pod zvijezdama: Zoran Majstorović Trio

25.8.2023. (petak) / 20 h / Vela riva, kod zelenog svjetionika
 

U petak, 25.08. s početkom u 20 sati, na samom kraju Vele rive održat će se koncert nagrađivanog hrvatskog glazbenika, jazz i etno gitarista svjetskoga glasa, multiinstrumentalista, aranžera i skladatelja Zorana Majstorovića.

U suradnji sa JazzIstra Orchestra iz Pule, Majstorović je objavio album Musical Migrations koji broji šest skladbi nastalih tijekom 2020. godine, a radi se o njegovoj originalnoj glazbi u kojoj kombinira svoj multi-instrumentalizam sa zvukom jazz orkestra. Skladbe su nastale pod utjecajem američkog jazza i tradicionalne glazbe iz raznih dijelova svijeta, a Majstorović u njima spaja glazbene motive i elemente različitih svjetskih kultura. Izvoditi takvu glazbu u formaciji tria svakako predstavlja izazov za glazbenike, a publiku vodi na glazbeno putovanje svijetom. U predivnom, intimnom ambijentu s čarobnim pogledom na Bašku uz Majstorovića će nastupiti i Simone Lanzi na kontrabasu te Mathias Butul na bubnju.

Pridružite nam se i uživajte u sjajnom glazbenom iskustvu na atraktivnoj lokaciji na kraju Vele rive, i dopustite da vas Zoran Majstorović odvede na predivno glazbeno putovanje!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Večeri klapske pjesme: Klapa Zvonimir

27.8.2023. (nedjelja) / 20:30 h / Palada, stari grad, Ul. Emila Geistlicha


Neizostavni dio turističke ponude Baške su i promenadni nastupi klapa koje će ovo ljeto uljepšati nedjeljne Večeri klapske pjesme u manjim ulicama i trgovima u starom dijelu Baške te tako obradovati namjerne ili slučajne prolaznike. Potaknuta ljubavi prema klapskom pjevanju i druženju, klapa Zvonimir osnovana je krajem 2005. godine u Baški, a danas broji šest članova. Na repertoaru klape pjesme su primorskog i dalmatinskog melosa pjevane a capella, kao i pjesme zabavnog sadržaja uz pratnju gitare i mandoline.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Slikarska radionica za odrasle: Paint & Wine

28.8.2023. (ponedjeljak) / 18 h / Palada, trg iza caffe bara Rebica

U ponedjeljak 28.08. održat će se druga ljetna slikarska radionica Paint&Wine, u suradnji sa Srebrnim conceptom, pod vodstvom akademske slikarice Zorice Andrić, namijenjena svima onima koji se žele zabaviti, uživati u kreativnom stvaranju i pozitivnoj atmosferi te čaši dobrog vina, a sve to pod zvjezdanim nebom!

Radionica je osmišljena kao trosatna edukativna slikarska zabava, koja uključuje slikanje akrilnim bojama na platnu u opuštenoj i poticajnoj atmosferi, uz stručno vodstvo po principu "korak po korak". Uključeni su svi materijali potrebni za izradu slike (slikarsko platno i akrilne boje), a svatko dobiva i umjetničko djelo koje je sam naslikao te uživanje u čaši dobrog vina. Prethodno znanje nije potrebno.

RADIONICA POPUNJENA!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Promocija knjige "Schmarrn" riječke književnice Laure Marchig

31.8.2023. (četvrtak) / 19:30 h / Jurandvor, refektorij kompleksa sv. Lucije

U predivnom ambijentu kompleksa sv. Lucije u četvrtak, 31.08., održat će se glazbeno-scensko čitanje i promocija knjige "Schmarrn" riječke književnice Laure Marchig u izvedbi glumice Dunje Sepčić i same autorice.

Riječ je o dvojezičnoj, talijansko-hrvatskoj „obiteljskoj kuharici“ opisanoj kao začudna knjiga, koju se može promatrati i kao roman, ali ona je ujedno i dnevnik i dijalog. Knjiga je i svojevrsna potraga za obiteljskim korijenima, napisana vrlo lirski, uz brojne deskripcije, a donosi i simbiozu poezije i proze, gdje nalazimo pjesničke uratke posvećene brojnim autoričinim prijateljima i kolegama pjesnicima i književnicima. Knjiga "Schmarrn", posvećena sinu Martinu, doživjela je veliki uspjeh i predstavljena je na više festivala u Hrvatskoj i Italiji. Glazbeno-scensko čitanje "Kako pravilno oprati naočale" odnosi se na recept koji je autorici knjige Lauri Marchig, ostavio akademik Branko Fučić, poznati hrvatski povjesničar umjetnosti te vodeći stručnjak i promicatelj glagoljaške baštine.

Pridružite nam se na promociji ove jedinstvene knjige na predivnom povijesnom lokalitetu te uživajte u scenskom čitanju koji će se po prvi put izvesti na lokaciji arheološkog kompleksa sv. Lucije, gdje je otkrivena Bašćanska ploča.

ULAZ SLOBODAN NA SVE PROGRAME!

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

16.0°

Krk, Baška
30.09.2023 08:00

Vjetar
E 2 m/s
Vlaga
-%