Vijesti

BAŠĆANSKO LJETO: PROGRAM DOGAĐANJA (1.9. - 14.9.)

Pred kraj smo još jednog Bašćanskog ljeta, programa koji je u toplim ljetnim mjesecima osigurao odličnu zabavu našim posjetiteljima, ali i našim mještanima. U nadolazećem periodu očekuje nas još zabave, kulture i glazbe. Uronite u povijest na izložbi '300', uživajte u skladnim melodijama klape Zvonimir, nasmijte se uz kazališnu poslasticu ciklusa 'Poznati glumci u Baški' i otkrijte unutarnji mir uz joga treninge!
U nastavku donosimo program za razdoblje od 1. rujna do 14. rujna 2023.

Otvorenje izložbe "300"
________________________________________
01.09.2023. petak / 19:00 h / Galerija Zvonimir
Ovoga petka, 1.9. u 19 sati, pridružite nam se na otvorenju izložbe "300" u Galeriji Zvonimir, zaključnog događaja u nizu slavlja 300. obljetnice župne crkve sv. Trojice u Baški. Izložba će prikazati povijesni tijek i mijene same crkve, nešto od njezina kulturna blaga te umjetnička djela s motivom crkve, a moći će se razgledati do 14.09.2023., od ponedjeljka do petka od 8:00 do 20:00 sati i subotom od 9:00 do 19:00 sati.

Na otvorenju izložbe nastupiti će i Marta Ćiković, koja dolazi iz harfističkog trija obitelji Ćiković. Marta Ćiković studentica je harfe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a osnove sviranja harfe savladala je učeći od svoje majke harfistice, Diane Grubišić Ćiković. Osvojila je dvije prve nagrade i zlatnu plaketu na Međunarodnom harfističkom natjecanju Društva harfista Slovenije, u Velenju 2013. te prve nagrade na 52., 54. i 56. Hrvatskom regionalnom te državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa. Najmlađa je članica orkestra harfi 1000 žica te svira u triju sa sestrom Veronikom i majkom Dianom.

Pridružite nam se na otvorenju izložbe i saznajte više o povijesti crkve sv. Trojice i umjetničkom blagu koje ona skriva!

Glazbene noći pod zvijezdama: Klapa Zvonimir
________________________________________
Petak, 08.09. – Mala Gospa / 20h / Ispred župne crkve sv. Trojice
U petak, 8.9., glazbenim nastupom klape Zvonimir obilježit ćemo blagdan Male Gospe. Tijekom ljeta, klapa Zvonimir svojim promenadnim nastupima uveseljavala je mnoge namjerne ili slučajne prolaznike, a posljednji ovoljetni nastup održat će ispred župne crkve sv. Trojice. Potaknuta ljubavi prema klapskom pjevanju i druženju, klapa Zvonimir osnovana je krajem 2005. godine u Baški, a danas broji šest članova. Na  repertoaru klape pjesme su primorskog i dalmatinskog melosa pjevane a capella, kao  pjesme zabavnog sadržaja uz pratnju gitare i mandoline.

Provedite divnu noć u Baški uz klapsku pjesmu i čarobnu atmosferu staroga grada!

Poznati glumci u Baški: Predstava „Imovina“ u izvedbi "Kerekesh teatra
________________________________________
Subota 09.09. / 20 h / Baška Beach Camping Resort by Valamar
U subotu, 9.9., Turistička zajednica općine Baška i Baška Beach Camping Resort by Valamar pozivaju sve ljubitelje malih scena na još jednu kazališnu predstavu ciklusa "Poznati glumci u Baški".
Imovina je jedna od najčešćih tema koje mogu posvađati braću. Čovjek često drži do svog ponosa i ne popušta u svojim odlukama, no još je teže kad se s druge strane pregovora nalazi atraktivna pripadnica nježnijeg spola, djevojka Rafaela posljednja prava ljubav pokojnog oca Dalibora Kontreca. Hoće li se braća Kontrec domoći ostavštine svojeg oca pogledajte u ovoj hit predstavi u izvedbi Kerekesh teatra koja će vas nasmijati do suza. 
Tekst i režija: Jan Kerekeš
Trajanje predstave: 80 minuta

Pridružite nam se u divnom ambijentu Baška Beach Camping Resorta i uživajte s nama u večeri smijeha i zabave!

Time for yoga: Besplatni satovi yoge
________________________________________
Svaki utorak i četvrtak / 8h / park pored Valamar Zvonimir Hotela do 14.09.2023.
I u rujnu nastavljamo sa besplatnim joga treninzima koji se održavaju svakog utorka i četvrtka od 8 sati. Mjesto održavanja park pored Zvonimir Sunny Hotel by Valamar. Treninzi su namijenjeni i prilagođeni svima, bez obzira na dob ili fizičku kondiciju, a sve što trebate za sudjelovanje su prostirka i udobna odjeća. Izdvojite vrijeme samo za sebe i uz lagane vježbe istezanja i tehnike disanja opskrbite svoje tijelo kisikom, revitalizirajte ga i krenite odmorni u svoju svakodnevicu.

Sudjelovanje je besplatno, a treninge joge, na hrvatskom i engleskom jeziku, održava licencirana učiteljica joge, Marija Skorić.

NAPOMENA:

U slučaju lošeg vremena satovi joge održavaju se u Galeriji Zvonimir, Kralja Zvonimira 114!

ULAZ SLOBODAN NA SVE PROGRAME!

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

28.4°

Krk, Baška
29.09.2023 14:00

Vjetar
E - m/s
Vlaga
-%