Vijesti

Bašćansko ljeto

Pred vratima je još jedno Bašćansko ljeto puno zabave, kulture i glazbe koje će, u toplim ljetnim mjesecima i pod zvjezdanim nebom, biti još bogatije, zanimljivije i zabavnije!


Ovogodišnji program započinjemo već sutra, već poznatim konceptom Poznati glumci u Baški, na kojem gostuje popularna predstava "Disco Baba", Arijane Čuline!
Program Bašćanskog ljeta potom se nastavlja zanimljivim zabavnim programima, podijeljenim u osam glavnih kategorija: Glazbene noći pod zvijezdama, nova sezona interpretacijski šetnji Upoznaj Bašku! Doživi Bašku!, Ljetna noć na rivi, Večeri klapske pjesme, Ljetni boravak, Aktivno ljeto u Baški, Poznati glumci u Baški, a ne smijemo zaboraviti ni na gostovanja izložbi u Galeriji Zvonimir, a u nastavku donosimo raspored događanja za narednih sedam dana! 


Vidimo se u Baški!

 

Poznati glumci u Baški: Disco baba - Arijana Čulina
2.7.2022. (subota) / 21h / Kamp Baška Beach Camping Resort

U suradnji sa Valamarom u Baška Beach Camping Resortu već ove subote, u sklopu programa Poznati glumci u Baški, imamo priliku zabaviti se uz mono komediju 'DISCO BABA', napisanu već prepoznatljivim rukopisom Arijane Čuline. Na sebi svojstven način, duhovito i bez dlake na jeziku, ova renomirana glumica i spisateljica progovara o tome kako danas kao da je zabranjeno ostariti.

'Disco baba' odlučila je odbaciti dosadan život, u kojem bi trebala samo strpljivo sačekati svoj sudnji dan te je odlučila postati DJ, a uzor joj je Tina Turner. Kroz predstavu priča o svemu što se promijenilo otkad je bila mlada i s nostalgijom se prisjeća mladih dana i odlazaka u disco. Predstava će i velikim glazbenim hitovima vratiti publiku u osamdesete, u nešto drugačijem, humorističnom ruhu.

 

Večeri klapske pjesme: Promenadni nastup klape Zvonimir
3.7.2022. (nedjelja) / 21h / Palada

Neizostavni dio turističke ponude Baške su i promenadni nastupi klapa koje će ovo ljeto uljepšati nedjeljne Večeri klapske pjesme u manjim ulicama i trgovima u starom dijelu Baške te tako obradovati namjerne ili slučajne prolaznike.

Klapski nastupi odlična su glazbena pozadina našim povijesnim ulicama kojima se vraćamo u prošlost našeg malog mjesta, obzirom da se tematika klapskih pjesama uglavnom plete oko mora, ljubavi i mediteranskog načina života, jer rijetko se a capella pjeva o tuzi. Uglavnom je ljubav na prvom mjestu, a i kad se pjeva o nekom prošlom, danas posve izgubljenom načinu života, pjeva se s uzvišenim osjećajima, nerijetko veličajući uzorne vrijednosti prijašnjih generacija.

 

Ljetni boravak: Animirani film Encanto: Naš čarobni svijet.
5.7.2022. (utorak) / 21h / Palada, Trg pored caffe bara Rebica

Ni ove godine nismo zaboravili na najmlađe koje će ovog ljeta, u sklopu programa Ljetnog boravka, uživati u večernjim kino projekcijama na otvorenom te brojnim kreativnim radionicama. Turistička zajednica općine Baška poziva sve zaljubljenike u filmove da pogledaju novi Disneyjev Oscarom nagrađeni animirani film – Encanto: Naš čarobni svijet.
Disneyev "Encanto" prati neobičnu kolumbijsku obitelj u kojoj svi članovi, pa čak i sama kuća, imaju čarobne moći… osim djevojčice Mirabel. Iako bez moći, u njezinim rukama nađe se sudbina obitelji i cijelog sela. Film uz maštovitu animaciju, mnoštvo humora, pjesama i zabave, nudi i uzoritu junakinju uz koju se mogu identificirati ne samo djevojčice, već i sva djeca koja nisufavorizirana u društvu.Divna je poruka filma - moć koja se dobiva darivanjem nije ista kao i moć koja se stekne osobnim rastom.

Ovo je jedan od onih filmova uz koje će se i roditelji garantirano nasmijati i uživati!

 

Aktivno ljeto u Baški: Good Morning Vrženica
6.7.2022. (srijeda) / 7h / recepcija – ulaz u Bunculuka Naturist Camping Resort by Valamar

Kako bi raznoliku outdoor ponudu Baške na što organiziraniji i sigurniji način približili našim posjetiteljima te im omogućili aktivni odmor i ljeti, ove godine predstavljamo i Aktivno ljeto u Baški koje će uključivati biking, hiking i climbing izlete organizirane uz potporu naših outdoor suradnika! 

Prošetajte se atraktivnim kanjonom Vrženica i isprobajte spuštanje po užetu (abseil) u sigurnim uvjetima i uz pratnju iskusnih vodiča.

Izlet počinje na ulazu u Kamp Bunculuka, nakon čega uz more krećemo prema uvali Vrženica i ulazimo u kanjon. Nadugo zatim stižemo na dio kanjona gdje oni koji žele mogu isprobati spuštanje  po užetu (abseil) u sigurnim uvjetima. Nakon toga nastavljamo kombinacijom hodanja i laganog penjanja kroz kanjon do njegovog kraja. Po izlazu iz kanjona kružnom stazom se vraćamo do početne točke.  

Potrebna oprema: penjački pojas, kaciga, penjačko uže i sustav za spuštanje po užetu
Moguć najam opreme: 150kn / (uplata na: Obrt Anima adventures, Vl. Elvis Vikić, IBAN: HR8223600001102934969)
*u slučaju posjedovanja osobne opreme potrebno je samo izvršiti prijavu
Prijava: najkasnije prethodni dan do 18:00 sati
Djeca: pogodno za djecu od 10 godina
Kućni ljubimci: nije pogodno za pse
Trajanje Izleta: 5 do 6 sati 
Odjeća i obuća: lagana odjeća za hodanje primjerena vremenskim uvjetima, krema za sunčanje i pokrivalo za glavu (kapa, šešir ili marama), planinarske cipele ili bolje tenisice
Hrana i piće: voda i/ili Izotonički napitak - minimalno 2l vode ili 1.5 l vode i 0,5l izotoničkog napitka, lagana hrana sukladno osobnim željama. 
Razina fizičke spremnosti: potrebna umjerena razina fizičke spremnosti

* Vođenje započinje u 07:00 sati, pored recepcije – ulaza u Bunculuka Naturist Camping Resort by Valamar.
Vođenje je besplatno za sve sudionike, u organizaciji Turističke zajednice općine Baška i Anima Adventures teama.
* Zbog ograničenog broja sudionika, potrebne su prijave: u Turističkom uredu TZ općine Baška, Zvonimirova 114, na e-mail info@visitbaska.hr ili telefon +385 (0)51 856 817

Ljetna noć na rivi: Dellboys
7.7.2022. (četvrtak) / 21h / Stara riva

Četvrtak je rezerviran za Ljetne noći na rivi, koncerte jednako zanimljive stranim gostima kao i domaćim ljudima željnima ljetne zabave. 
Ovoga četvrtka zaplešite uz Dellboys, glazbeni sastav sa područja Opatije i Lovrana, koji čine ga šestorica glazbenih entuzijasta: Sanjin Štanc (gitara, vokal), Zoran Kik (harmonika), Adriano Staraj (bubanj), Bojan Brnčić (klavijature), Nikola Felker (bass), Dorian Bogut (gitara). Glazbeni izričaj koji band njeguje je na bazi rock 'n' roll-a, reggea, discoa i domaćih izvođača prije navedenih žanrova!

 

Upoznaj Bašku! Doživi Bašku!: Interpretacijska šetnja Oblutak, kutak, vrutak i pčela. Upoznaj Bašku kroz igru!
8.7.2022. (petak) / 19:30h / ispred crkve sv. Trojice 

I ovo ljeto nastavljamo sa serijom interpretacijskih šetnji Upoznaj Bašku! Doživi Bašku!, a u sklopu kojih se upoznaju pojedini dijelovi bašćanske doline s naglaskom na kulturnu i prirodnu baštinu.

U pratnji Petra Tomašića, licenciranog turističkog vodiča, ispred župne crkve započinje putovanje u djetinjstvo. Zajedno sa svojom ekipom sudjelujte u igri kroz koju možete doživjeti ambijent Baške. Ambijent je uvjetovan reljefom, tlom, vodama, klimom. Radom marnih ruku kroz stoljeća prirodne zadatosti oplemenjene su i preoblikovane u mjesto ugodno za življenje i za odmor. Šetnja Baškom završava kušanjem plodova rada mnoštva pčela i vrijednih Bašćana. Šetnja je namijenjena odraslima i djeci, domaćima i gostima, pojedincima i skupinama.

* Šetnja počinje u 19:30 sati, ispred župne crkve sv. Trojice
Vođenje je besplatno za sve sudionike, u organizaciji Turističke zajednice općine Baška
* Zbog ograničenog broja sudionika, potrebne su prijave: u Turističkom uredu TZ općine Baška, Zvonimirova 114, na e-mail info@visitbaska.hr ili telefon +385 (0)51 856 817

 

Ulaz je slobodan na sva događanja.
Potpuni program Bašćanskoga ljeta bit će objavljen početkom idućega tjedna kroz newsletter, društvene mreže i na web stranicama TZO Baška!

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

14.0°

Krk, Baška
26.04.2024 14:00

Vjetar
E 1 m/s
Vlaga
-%