Vijesti

ADRENALINSKI VIKEND U BAŠKI!

KRK BIKE ADRENALINE STORY - 7. - 8.5.2022.

Najavljujemo jedinstveni Krk Bike Adrenaline Story – vikend stvoren za sve MTB entuzijaste i ljubitelje atraktivnih spustova. Iskusni, ali i rekreativni brdski biciklisti, željni dobre i uzbudljive vožnje, pronaći će odličnu zabavu na otoku Krku tijekom vikenda 07. i 08. svibnja!

PRVI DANsubota 07. svibnja – Krk MTB Adrenaline Story započinje kružnom MTB biciklističkom turom, uz pratnju iskusnih vodiča. Kroz ovu izazovnu rutu upoznati ćete ljepote krškog krajolika i autentične povijesne i gastronomske priče otoka Krka. Duga 40 km, sa 1000 visinskih metara uspona, ova kružna ruta vodi vas od Stare rive u Baški, preko „Mjesečevog platoa“ kroz polja žlahtine, sve do Vrbnika. Nakon kratke okrijepe slijedi vožnja natrag do Baške gdje vas očekuje degustacija žlahtine i najpoznatije otočne tjestenine - domaćih šurlica.

DRUGI DAN, nedjelja 08. svibnja – dan rezerviran za sve one željne uzbuđenja i potpunog doživljaja vožnje spustovima najpopularnijim otočnim trailovima! Zahvaljujući "shuttle" vozilima imate mogućnost, da u društvu iskusnih vodiča bez puno muke istražite spustove koji kreću s Treskavca prema Puntu i Baški. Tijekom ture organiziramo okrijepu za svih, a nakon kratkog osvježenja, za one najodvažnije bike & hike tura preko najvišeg vrha otoka Krka - Obzove (569 m) natrag u Bašku, gdje vas čeka osvježenje na poznatoj Veloj plaži.

ONLINE PRIJAVA

1. Popunite obrazac za prijavu na poveznici: https://forms.gle/t9uCsvDFWaX5PRox9
2. Izvršite uplatu kotizacije za sudjelovanje. U slučaju da uplate nisu izvršene transakcijski, svi sudionici mogu to učiniti na licu mjesta plaćanjem u gotovini.

PRIJAVA NA LICU MJESTA
1. Popunite tiskani obrazac za prijavu na licu mjesta
2. Izvršite plaćanje kotizacije na licu mjesta, plaćanje u gotovini

* Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana. 
Sudjelovanje je dozvoljeno samo za starije od 16 godina.


Podaci za uplatu:
Primatelj: Cycle Expedition d.o.o., Lašćinska cesta 143, 10000 Zagreb
IBAN: HR4324020061100939554, Erste Bank d.d.
SWIFT: ESBCHR22
U opisu plaćanja OBAVEZNO navedite datum za koji se prijavljujete i ime tima.

Za sve sudionike osigurane su  okrijepe  i shuttle prijevoz, a vrijedne adrenalinske (i ukusne) nagrade očekuju najbrže i najkreativnije  sudionike:
Glavne nagrade za sudjelovanje u Krk Bike Adrenaline Story / Extreme:
1. nagrada: vožnja na zipline-u za 1 osobu – Zipline Edison
Sponzor: Zipline Edison / TZ općine Baška
2. nagrada: Degustacija vina sa zakuskom za 2 osobe  - Restoran – Vinarija Nada
Sponzor: Restoran – Vinarija Nada / TZ općine Vrbnik
3. nagrada: Let padobranom za 1 osobu – Wind Watersports
Sponzor: Wind Watersports / TZ općine Baška

KLIK ZA VIŠE INFORMACIJA!

 

DEFILE AUTOMOBILA PORSCHE CLUB STEIERMARK - 7.5.2022.

Na poziv gospodina Helmuta Heubergera, velikog zaljubljenika u automobilizam, ali i Bašku, u koju se vraća već više od četiri desetljeća, tridesetak automobila marke Porsche sudjelovat će u defileu kroz centar Baške! U sklopu svog proljetnog putovanja Kvarneru, članovi Porsche kluba Steirmark iz Austrije u subotu, 07.05. u popodnevnim satima, proći će kroz sam centar Baške i zaustaviti se na Paladi, nakon čega će u Gostionici Bag biti organiziran prijem i druženje.

Defile automobila Porsche Club Steiermark rijetka je prilika za ljubitelje automobila da se upoznaju sa klasicima ovog brenda, a svi posjetitelji, kao i djeca osnovne škole Baška koja će imati priliku i provozati se u njima, moći će se fotografirati sa ovim limenim ljubimcima!

Fasciniranost brendom Porsche traje desetljećima. Porsche predstavlja kvalitetu i atraktivnost, a čarobne vizure Baške i otoka Krka zasigurno će dodati posebnost doživljaju svih okupljenih!

DOGAĐANJA U TIJEKU:

Na poziv gospodina Mladena Andrlića, veleposlanika Republike Hrvatske u Mađarskoj, izložba Mrgari - kameni cvjetovi Baške gostuje u Mađarskoj! Izložba fotografija autora Sanjina Ilića posvećena je bašćanskim mrgarima, jednim od najvažnijih primjera pučke arhitekture ovoga kraja, i važan je korak prema realizaciji projekta Društva Sinjali u njihovoj obnovi i redovnom održavanju.
Izložba ostaje otvorena do 18. svibnja.

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

14.2°

Krk, Baška
29.05.2022 08:00

Vjetar
E 4 m/s
Vlaga
-%