Vijesti

9.4.-13.4.2019. MITAS 4 ISLANDS MTB STAGE RACE – Baška

PROLOG: Baška, 9.4.2019.
START: Baška, 10.4.2019.

Peto izdanje Mitas 4 Islands MTB stage race utrke u Hrvatskoj tradicionalno starta u Baški! Ove godine u Baški je organizirana i prolog faza, kao uvodna faza utrke u kojoj će sudjelovati preko 600 biciklista iz cijeloga svijeta!

Utrka će se održavati od 10. do 13. travnja, s novom, uvodnom fazom koja će se održati 9. travnja! Start utrke je u Baški, a vozi se na četiri otoka: Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.
U tom periodu više od 600 natjecatelja, iz 33 zemlje svijeta, prijeći će 4 otoka, 270 kilometara staze i preko 5000 metara ukupnog visinskog uspona.

Budući da uz profesionalne sportaše utrku voze i rekreativci, svojevrsnim herojima se smatraju svi koji je uspiju završiti.

Utrka MITAS 4 Islands boduje se po međunarodnom sustavu bodovanja u brdskom biciklizmu – UCI.

„Naša utrka iz godine u godine zauzima sve važnije mjesto u svijetu brdskog biciklizma. Trenutačno je među pet najvećih u svijetu i druga po veličini u Europi. Raste i njezina snaga. Naime, prošle je godine utrka ušla u sustav UCI-ja, a ove godine bodovanje je podignuto u kategoriju S1. To znači da će njezini natjecatelji svojim nacionalnim timovima prikupljati bodove za nastup na Olimpijskim igrama,
rekao je Tomislav Zobec, direktor utrke Mitas 4 Islands.

MITAS 4 ISLANDS MTB Stage Race pokrenut je prije pet godina, upravo u Baški. Ova manifestacija iznačila je početak brendiranja i pozicioniranja Baške kao značajne outdoor destinacije, koja svojim posjetiteljima nudi sve što im je potrebno za idealan aktivni odmor u jedinstvenom prirodnom okruženju!

Kako smo se proveli na prošlogodišnjem izdanju MITAS 4 Islands MTB Stage Race, pogledajte na linkovima: video i foto

I ove godine utrka ima veliku važnost za turističku predsezonu na kvarnerskim otocima. Natjecatelji mogu birati između brodskog, hotelskog ili smještaja u vlastitoj organizaciji.

Jedinstven koncept utrke svrstao ju je u najzanimljivije utrke tog tipa u svijetu, a sinergija top događaja i turizma Bašku i otok Krk ucrtava kao važne točke na cikloturističkoj karti Europe i svijeta.

Za više informacija posjetite internetsku stranicu 4 Islands.

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

8.6°

Krk, Baška
18.04.2024 08:00

Vjetar
E 1 m/s
Vlaga
-%