Vijesti

7. izdanje Baška Outdoor Festivala

15. - 17.10.2021.

Najavljujemo sedmi po redu Baška Outdoor Festival koji nudi uživanje u brojnim outdoor avanturama, točnije u pet atraktivnih outdoor sportskih programa, od trail trčanja, brdskog biciklizma, preko planinarenja do sportskog penjanje na stijeni i ziplinea, sve uz posebne pogodnosti smještaja i brojne popratne sadržaje!

Festival je u svom petom izdanju, 2019. godine, osvojio nagradu najboljeg outdoor događaja prema ocjenjivanju najvećeg outdoor magazina u Hrvatskoj "People Outdoors" – projekt Prvi Outdoor Oscar te potvrdio status najposjećenijeg izvansezonskog događanja na otoku Krku, s brojnim sudionicima koji su uživali u raznovrsnim mogućnostima outdoor avantura u Baški!

Zahvaljujući prirodnim ljepotama jedinstvenog krajolika Baške, koje su idealna kulisa za različite vrste outdoor aktivnosti, svi zaljubljenici aktivnog i sportskog načina života pronaći će nešto za sebe u bogatom trodnevnom programu ovogodišnjeg izdanja Baška Outdoor Festival, koji organiziraju Turistička zajednica općine Baška, u partnerstvu s Valamarom i organizatorima sportskih sadržaja.

Program počinje u petak, 15. listopada, avanturom Zip & Fly organiziranom u suradnji sa Zipline Edisonom, na kojoj će svi avanturisti tijekom petka, subote i nedjelje (uz prethodnu najavu) moći, po promotivnoj cijeni za sudionike BOF-a, isprobati vožnju terenskim vozilom, hodati u prirodi i spuštati se po sajlama dužim od dva kilometra!
Prijave - obvezna rezervacija termina:
Tel.: +385 (98) 626 061
E-mail: igor.adventuretours@gmail.com
 
U subotu, 16. listopada, svim posjetiteljima Baška Outdoor Festivala nude se brojni izazovi, a najveći među njima možda je koju aktivnost odabrati za sebe, ili cijelu obitelj. U natjecateljskom dijelu za bicikliste se pobrinuo Adria Bike, koji organizira 5. izdanje sada već legendarnog Krk'n'Roll MTB Maratona (e-bike i mtb), s tri staze različitih duljina, 60, 40 i 30 km, namijenjene ženama i muškarcima.
Prijave:
https://www.adriabike.hr/events/krknroll-2021-mtb-maraton/ 

Ljubitelje traila također čeka poslastica, 11. izdanje prve hrvatske trail utrke Krk'n'trail, treking natjecanja koje organizira Treking liga i to u tri kategorije: 7, 14 i 24 kilometra.
Prijave:
https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1376

Kada završimo sa svim outdoor aktivnostima i proglasimo pobjednike Krk'n'traila i Krk'n'roll MTB Maratona, umor ćemo zamijeniti druženjem i zabavom na već tradicionalnom mjestu, u Porto Clubu Baška, službenoj After Race Zoni Baška Outdoor Festivala.

Izvan natjecateljskog dijela, nismo zaboravili ni na sportske penjače! Zbog velikog interesa za penjanje na prirodnim stijenama u okolici Baške, organizirali smo penjanje na 2 (od trenutno 4) penjališta, Portafortuni u subotu, 16.10. te penjalištu Belove stene u nedjelju, 17.10.
Program Touch the Sky prilagođen je i početnicima (od 12. godina starosti), koje će penjanju podučavati stručni tim Anima Adventures.
Prijave:
https://forms.gle/JPHmoushDk9HMJS37

U nedjelju, 17. listopada, za one koji više vole planinariti, biti će organiziran izlet Rocky Hill Hike Tour, trasom dužine 12 km - Baška/Heritage hotel Forza - Zarok – ispod velog Gradaca – Ljubimer – Stanikovica – uvala Bracol – prijevoj Vraca - pješčara Zarok – Baška uz stručnu pratnju vodiča Promotiv Travel Outdoora. Izlet će svim planinarima omogućiti i upoznavanje s Baškom i okolicom, a obzirom na nevjerojatne vizure i netaknutu prirodu koja vas čeka iza svakog ugla, preporučamo obavezno nošenje fotoaparata!
Prijave:
https://bit.ly/3yPb4oa

Na ovogodišnjem Festivalu osigurali smo i zagrijavanje za dan prepun aktivnosti uz Flow2Glow Warmup Yoga (16.10. i 17.10.), a mislili smo i na najmlađe sudionike festivala koji će moći uživati u raznim aktivnostima u Outdoor kutku za djecu (16.10. i 17.10.) na zelenim površinama Zvonimir Sunny Hotela by Valamar.

Outdoor kutak za djecu (Anima adventures, Ludus Agency, Škola sporta Zvrk)
Slacklining, Sportska radionica, Dječje sportske igre
Prijave:
https://forms.gle/4pungxE6LADGThXn8

Smještaj

Posjetiteljima je, kao i svake godine do sada, na raspolaganju i posebno povoljan smještaj kod partnera festivala, Valamar Riviere!
 
Smještaj možete rezervirati u Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar 3* već od 33 eura po osobi i danu za polupansion s pićem te u mobilnim kućicama Marena Premium Camping Home (do max. 4 odrasle osobe) u Baška Beach Camping Resortu 4*, već od 44 EUR po danu za uslugu najma kućice.
Rezervacije i informacijebaskaoutdoor@valamar.comwww.valamar.com
 
OSTALI SMJEŠTAJ U BAŠKI: https://www.visitbaska.hr/hr/smjestaj

Ukoliko biste htjeli odsjesti u privatnom smještaju obratite se sa povjerenjem turističkim agencijama s područja Baške:
ŠILOTURIST
 siloturist@ri.t-com.hrwww.siloturist.hr
L.P.D TOURS info@lpdtours.hrwww.lpdtours.hr
SPLENDIDO info@splendido.hrwww.splendido.hr
POLO LINE info@polo.hrwww.polo.hr
PDM-GULIVER pdmguliver@gmail.comwww.pdm-guliver.hr
ADRIA SOLE info@adriasole.hr; www.adriasole.hr
AGENCY ARA agencyara@gmail.comhttps://agency-ara-doo.business.site
AVENTURA aventura@ri.t com.hrwww.aventura-baska.com
IGEN igen@igen.hr; www.igen.hr
VGADVENTURES vgadventure.krk@gmail.comwww.vgadventure.com
ADRIASMILE info@adriasmile.comwww.adriasmile.com

Dodatne informacije o Baška Outdoor Festivalu:

www.visitbaska.hr, +385 51 856 817, info@visitbaska.hr

Svim posjetiteljima na raspolaganju su outdoor karta i outdoor brošura, kao i aplikacije KRKHike i KRKBike.

Odaberite između ponuđenih aktivnosti i provedite odličan vikend otkrivajući Bašku. Izazovite sami sebe, otkrijte svoj skriveni talent, iskusite zabavu i uživajte u doživljaju - vidimo se na 7. Baška Outdoor Festivalu!

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

10.0°

Krk, Baška
23.04.2024 14:00

Vjetar
E 2 m/s
Vlaga
-%