Vijesti

17. - 20.8. BIG Festival - GALERIJA FOTOGRAFIJA

Završio osmi po redu BAŠKA INTERNATIONAL GUITAR FESTIVAL

Četiri noći vrhunskih gitarističkih doživljaja

Nastupom talijanskog glazbenika Enrica Maria Milanesi priveli smo kraju još jedan Baška International Guitar Festivala. Brojna publika i vrhunska glazba bili su jedini sastojci potrebni za uspijeh osmog izdanja festivala, koji je ove godine oborio rekorde posjećenosti. 

Prvu večer festivala otvorio je jedan od začetnika festivala, hrvatski fingerstyle genije, Damir Halilić - Hal. Predivno okruženje kompleksa sv. Lucije Hal je iskoristio i za snimanje glazbenog DVD-a koji će biti prilog njegovom najnovijem nosaču zvuka.

Nakon Halovog nastupa, publika je imala priliku poslušati i pogledati unikatne cigar box gitare umjetnika i glazbenika Ivana Petričića - Smootheada.

Večer je u čarobnom tonu zatvorena nastupom legende svjetske glazbene i gitarističke scene, Vlatka Stefanovskog.

Na drugoj večeri BIG Festa nastupio je najmlađi sudionik festivala, s izuzetno impresivnim životopisom. Frano Živković 15-ogodišnji je glazbenik iz Rijeke koji je održao više od 200 koncerata po Europi, a dijelio je pozornicu i s jednim od najvećih svjetskih gitarista Tommyjem Emmanuelom! Nakon Franinog nastupa, uslijedio je onaj Marka Ramljaka i njegovog banda.

Marko Ramljak poznat je javnosti kao violinist jednog od najvećih hrvatskih glazbenih imena - Gibonnija. Međutim, upravo je gitara ta koja je uvelike utjecala na razvoj Markovog izražavanja na violini što je publika BIG Festa osjetila tijekom odličnog nastupa.

Iduće dvije večeri BIG Festa imale su raznolik i zanimljiv sadržaj koji je oduševio publiku. Na bašćanskoj Staroj rivi uživali smo u nastupima opatijskog acoustic dua The Blondes te slovenskih gitarističkih senzacija Igora Leonardija i grupe Wacky Blues Professors. Posljednja večer ponovo se održala u kompleksu sv. Lucije, gdje smo uživali u nastupu Enricea Marie Milanesia te filmu redatelja Igora Modrića "Črni Kastavac" o blues glazbeniku Jerryju Ricksu koji je ostavio veliki trag na živuće legende blues glazbe.

Ovogodišnje izdanje BIG Festa vjerojatno je najbolje sažeto u članku Novog lista:Pravo more gledatelja koje je ovog puta preplavilo plato pored crkvice svete Lucije u Jurandvoru gdje se festival redovito održava, najbolje je pokazalo i dokazalo kvalitetu tog događanja ali i izvrsnost te popularnost izvođača...

Mi bi još voljeli dodati veliko hvala svim posjetiteljima, fenomenalnim izvođačima i - vidimo se dogodine!

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

12.4°

Krk, Baška
28.03.2024 13:00

Vjetar
E 12 m/s
Vlaga
-%