Vijesti

Visit Krk Island - A Place To Call Home

Sa zadovoljstvom najavljujemo udruženu kampanju turističkih zajednica otoka Krka, okupljenih u TZ otoka Krka, pod nazivom Visit Krk Island - A Place To Call Home.

Vođeni emocijom naših dugogodišnjih posjetitelja koji nam se iznova vraćaju, odlučili smo se za kampanju koja će i novim i starim gostima pružiti uvid u sve što čini otok Krk posebnim.

U mjesecu lipnju fokus kampanje je promovirati bogatu ponudu aktivnog odmora na otoku Krku, koji raspolaže stotinama kilometara biciklističkih i planinarskih staza te brojnih drugih outdoor aktivnosti poput zipline-a, surfanja, penjanja, ronjenja, jedrenja... Bez obzira dolazite li na otok Krk sami, s obitelji ili društvom te neovisno o vašoj fizičkoj spremi, na otoku Krku možete odabrati aktivnost koja će vas povezati s prirodom i našom dugotrajnom tradicijom i kulturom.

Kampanja koja će se provodi ima za cilj predstaviti postojeću ponudu aktivnosti na otoku, ali i nove, unaprijed određene rute, prilagođene specifičnim potrebama potencijalnih posjetitelja.

Krk Bike Story

Novost su tri atraktivne biciklističke priče spojene pod već prepoznatljivim imenom Krk Bike Story. Ture pod nazivima Family Story, Romantic Story i Adrenaline Story će se, uz prethodne prijave, besplatno održavati kroz tri nedjelje mjeseca lipnja.

Family Story održat će se 14. lipnja i namijenjen je obiteljima s djecom, početnicima i rekreativcima. Tura je duga 18 kilometara i vozi se rutom Baška – Zarok – Batomalj – Draga Bašćanska – Sveta Lucija – Batomalj – Zarok – Kricin. Start i cilj je ispred Heritage Hotela Forza, uz vođeno istezanje za sudionike prije samog starta, a uključuje i posjet akvariju po završetku biciklijade uz degustaciju sladoleda.

Romantic Story je na rasporedu 21. lipnja. Iako nešto zahtjevnija od Family Story-ja, ova tura od 38 kilometara i dalje je prikladna za početnike i rekreativce. Raspored vožnje je idealan za parove te uključuje posjet Etno kući Kornić, degustaciju vrbničke žlahtine te opuštajuću vožnju uz more. Vozi se rutom Krk – Kornić – Vrbnik – Punat – Krk. Start i cilj je krčka riva kod sunčanog sata.

Adrenaline Story najzahtjevnija je od naše tri biciklističke priče koja će se 28. lipnja voziti rutom Njivice – Omišalj – Dubova staza – Kapelica Kod Magriža – Biserujka –Sužan – Crkva Sv Petra kod Gabonjina – Turčić – Malinska – Rajski put – Njivice. Ova tura, dugačka 50 kilometara s ukupnim usponom od 850 m, idealna je za biciklističke rekreativce koji traže malo veći izazov, ali također žele uživati u prirodnim i kulturnim ljepotama otoka Krka. Start i cilj je lukobran u Njivicama.

Promotivni paketi Krk Bike Story stvoreni su po mjeri gosta, a svaka tura u sebi sadržava i dodatne kulturne i gastronomske sadržaje kako bi se upotpunio doživljaj turističkog i odmorišnog iskustva.

Da bi se omogućila ugodna i sigurna vožnja za sve sudionike, njihov broj je ograničen na maksimalno 50 prijavljenih po turi.

Tijekom lipnja fokus će biti na intenzivnoj promociju postojećeg outdoor sadržaja na otoku kroz kontinuiranu online komunikaciju putem društvenih mreža, web stranica i newslettera.

Ova strukturirana ponuda temelji se na zajedničkom radu Turističkih zajednica na otoku Krku prema stvaranju ponude koja posjetiteljima daje gotov proizvod, zahtjeva od njih minimalnu količinu planiranja te im omogućava poštivanje svih preporučenih mjere trenutno na snazi, kako bi minimalizirali njihov strah i potaknuli ih na putovanje. Naš cilj je stvoriti osjećaj sigurnosti u destinaciji, kao i ugode i relaksacije u izboru aktivnog odmora - sve na otoku koji možete zvati domom.

Prijave se primaju putem obrasca: https://forms.gle/K4u2BZv44qF1D5M86

Za više informacija: 099/ 2665 604

Suorganizator projekta Krk Bike Story je INFINITAS-SPORT uz partnere: Agencija Šiloturist, Domino – Luka Tabako, Etno kuća Kornić, Gelati D'Oro, Katunar Estate Winery i Plantaža smilja - neobična avantura.

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

30.6°

Krk, Baška
05.07.2020 14:00

Vjetar
E 4 m/s
Vlaga
-%