Vijesti

Turistička ponuda otoka Krka predstavljena na sajmu turizma u Luganu

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji predstavilo je hrvatski turizam na sajmu I viaggiatori, Fiera delle vacanze u švicarskom gradu Luganu od 1. do 3. studenoga 2019. Ovo je najvažniji sajam u kantonu Ticino i u tri dana sajma posjetilo ga je oko 20.000 posjetitelja. Hrvatski je štand zabilježio velik interes, a posjetitelji su pokazali izniman interes za hrvatske destinacije uz traženje konkretnih informacija. 

"Najviše upita odnosilo se na proizvode poput adventa, wellnessa, kampinga, biciklizma i gastronomije, krstarenja i jedrenja, a što se tiče destinacija, najviše su tražene destinacije poput otoka Krka, Plitvičkih jezera, Dubrovnika, te regije Kvarner, Dalmacija i Zagreb", istaknula je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji, koja ujedno pokriva i švicarski kanton Ticino, Viviana Vukelić.

Na sajmu su svoju ponudu predstavili i TZ Međimurja, TZ Sisačko Moslavačke Županije te turistička zajednica otoka Krka koja je ujedno ovom prigodom i nagrađena. 
TZ otoka Krka osvojila je nagradu Swiss Tourism Award 2019. za izvrsnost u turizmu u segmentu održivog turizma, očuvanja i isticanja prirodnih i kulturnih bogatstva destinacije, poticanja konkurentnosti i kvalitete, a koja se u segmentima ponude istaknula i izdigla u odnosu na neke druge destinacije. Nagradu je primila direktorica Turističke zajednice otoka Krka, Majda Šale. U predstavljanju otoka Krka u Luganu sudjelovali su i  direktori turističkih ureda lokalnih turističkih zajednica s otoka Krka te hotelske kuće Valamar Riviera i Hoteli Njivice kao i predstavnici hotela Malin, Riva i Vinotela Gospoja.

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

14.6°

Krk, Baška
28.02.2020 13:00

Vjetar
E 4 m/s
Vlaga
-%