Vijesti

Obilježen Ribarski dan u Baški

Protekloga vikenda u Baški smo još jednom obilježili tradicionalnu manifestaciju Ribarskoga dana!

Jedno od prvih događanja u Baški, koje je započelo još davne 1910. godine, bio je upravo Ribarski dan. Nekada se on uglavnom temeljio na povlačenju mreža i slavlju ribara, no prerastao je u manifestaciju koja okuplja brojne mještane te uključuje i animira goste. Vrijeme je to kada Bašku preplave prugaste ribarske majice, vesela glazba i zabavna događanja.

U želji da nastavimo ovu dugu tradiciju i ove godine se, tradicionalno prvoga vikenda u kolovozu, održao bašćanski Ribarski dan!
Naravno, ovogodišnji program bili smo primorani prilagoditi trenutnoj situaciji u zemlji i svijetu te se proslava Ribarskoga dana, radi sigurnosti naših mještana i posjetitelja, održala u nešto skromnijem, ali i dalje atraktivnom izdanju. 

Program smo započeli u petak, otvaranjem izložbe "Štorije od mora", akademske slikarice Morene Brnčić. Izložbu prepunu morskih motiva u bašćanskoj galeriji Zvonimir možete pogledati sve do kraja rujna.

Bašćanska klapa "Zvonimir" održala je promenadni koncert koji je započeo na otvorenju izložbe, nastavio se kod Heritage Hotela Forza, na početku Vele plaže, kod restorana Cicibela i Lantino, te konačno kod konobe Placa i na početku projekcije filmova Klonimira Seršića!

Oba dana vikenda večernji sati bili su rezervirani za atraktivnu projekciju filmova. Klonimir Seršić zabilježio je svojom kamerom trenutke iz gotovo cijele druge polovice 20. stoljeća. Zahvaljujući KD "Šoto", na ovim Ribarskom danu uživali smo u presjeku ljetnih kadrova i proslava Ribarskoga dana od šezdesetih do osamdesetih godina prošloga stoljeća!  

Iako je, zbog poštivanja preporučenih mjera, ove godine izostala popularna demonstracija potezanja mreže na Veloj plaži, održana je uvijek atraktivna povorka ribara „RŠD Škrpina“ i mještana, uz pratnju sopaca i folklora KD "Šoto“, od Općine do Vele Plaže i natrag do Palade.
Nakon povorke, uživali smo i u prizorima defilea ribarskih barki „RŠD Škrpina“ i turističkih brodova te subotnjoj projekciji filmova o Baški, kojom je zaključena još jedna proslava Ribarskoga dana!

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

9.6°

Krk, Baška
23.04.2024 08:00

Vjetar
E 2 m/s
Vlaga
-%