Vijesti

MARIJIN ZVON

Baška, 13. - 15.8.

četvrtak, 13.8., od 20h
U susret Veloj Gospi: Promenadni nastup klape Zvonimir i Trio Bajsa

Kraj tjedna i blagdan Vele Gospe u Baški će obilježiti glazbena dogadjanja koja će započeti promenadnim koncertom klape Zvonimir i Tria Bajs!

Klapa "Zvonimir" već tradicionalno sudjeluje na svim manifestacijama kulturnog, tradicijskog i zabavnog sadržaja na području Općine Baška te tako prikazuje i obogaćuje turističku ponudu svojega kraja.
Osnovana je 2005. godine, unutar Kulturnog društva "Šoto", u sklopu kojega djeluje i danas. Na njeno osnivanje, nekolicinu članova Kulturnog društva, potaknula je ljubav prema klapskom pjevanju i druženju!

S obzirom na to da je sjedište društva i klape u Jurandvoru, domu Bašćanske ploče, klapa je svoje ime dobila u spomen kralja Zvonimira.
Uz klapu Zvonimir, glazbenu večer u Baški uljepšati će i dinamični nastup veselog tria Bajs!

petak, 14.8., crkva sv. Trojstva, 21h
MARIJIN ZVON: revija kampananja

U organizaciji Društva Sinjali i ove godine u predvečerje svetkovine Vele Gospe bit će prigodni program - 12. Marijin zvon, revija kampananja.

U programu će sudjelovat tri ekipe kampanara koji će slaviti svečanim zvonjenjem na zvoniku bašćanske župne crkve, a program će se preko video projekcije pratiti na cimiteru ispred pročelja crkve.

Posebni gosti koji će upotpuniti program bit će Stani Göderer i Deni Šesnić, duo harmonika i gitara. Program će pratiti dio projekcije "107 marijanskih svetišta u Hrvatkoj" kojim će se predstaviti petnaest najpoznatijih i nama bližih.

Kampanari:
BAŠKA
Branko Randić
Blandina Marković-Randić                                                   
MALI LOŠINJ

Matej Budinić                                
Mario Budinić
SLOVENIJA – Brezovica pri Ljubljani
Branimir Tomanič
Gregor Vrečar
Jošt Jerina
Klemen Žitko  

subota, 15.8., u crkvi sv. Trojstva, 21h
Koncert povodom blagdana Vele Gospe: ARIJANA GIGLIANI PHILIPP I EDMUND ANDLER-BORIĆ

Edmund Andler-Borić rođen je i odrastao u Zadru, a živi i djeluje u Zagrebu. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirao je klavir u klasi prof. Ide Gamulin, orgulje u klasi prof. Ljerke Očić, a magisterij orgulja u klasi prof. Maria Penzara.
Ističe se izvedbama virtuoznih skladbi iz razdoblja romantizma i suvremene glazbe.

Godine 2010. dobitnik je nagrade Franjo Dugan za poseban doprinos očuvanju i promociji orguljaške baštine.

Izdavačka kuća Croatia Records izdala mu je prvi solistički CD 2009.godine koji je i nagrađen hrvatskom diskografskom nagradom Porin 2010. Godine 2015. dobitnik je diplome Milka Trnina HDGU-a za 2014. za promicanje orguljske umjetnosti.

U 2019. mu je izašao šesti solistički CD pod naslovom Orguljske toccate iz Zagrebačke katedrale u izdanju Croatia Records.

Arijana Gigliani Philipp rođena je u Sarajevu gdje je završila nižu i srednju glazbenu školu odjel violine i solo-pjevanja. 

Nakon diplome na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji nastavlja usavršavanje kod renomiranog pedagoga i opernog prvaka Stojana Stojanova Gančeva.

Kao solistica nastupila je sa Zagrebačkim solistima, Sarajevskom filharmonijom, Orkestrom HNK Osijek, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Komornim orkestrom 2007, Puhačkim orkestrom Hrvatske vojske i dr. Također snimala je za arhiv HRT-a.

Godine 2008. dobitnica je prve nagrade i pobjednik cjelokupnog međunarodnog natjecanja Lazar Jovanović u Beogradu (Srbija). U ožujku 2010. godine dobitnica je još jedne prve nagrade na međunarodnom natjecanju Solo pjevača Bruna Špiler u Herceg Novom (Crna Gora).

Od 2014. pročelnik je odjela solo pjevanja u zvanju profesora mentora na srednjoj glazbenoj školi Zlatka Balokovića u Zagrebu.

ULAZ SLOBODAN NA SVA DOGAĐANJA

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

16.0°

Krk, Baška
18.04.2024 14:00

Vjetar
E 4 m/s
Vlaga
-%