Vijesti

Gastronaut edukacije i radionice za ugostitelje otoka Krka, 03.-04.04.2019.

Nakon prvog dijela edukacije održane 11. veljače 2019. na temu kadrovske i pravne pripreme za sezonu, drugi dio edukativne radionice u organizaciji TZ otoka Krka, svih lokanih TZ-a  i Gastronauta će se održati 03. - 04.04.2019. u hotelu Malin u Malinskoj. Edukacija je namijenjena voditeljima restorana, kuharima i konobarima te će se dio nje paralelno održavati u više prostora hotela (sala za predavanja, blagovaona i kuhinja).

03.04.2019.

  • 13.30 h Za konobare i barmene: Kokteli s okusom Krka
  • 14.30 h Za svih: Načini nošenja sa stresom, vježbe ubrzane relaksacije – Siniša Križanec
  • 15.00 h Za voditelje: Upravljanje i marketing – Siniša Križanec
  • 15.00 h Za konobare: Posluživanje, prof. Nikolina Marčelja – stvaranje odnosa s gostom, kako odobrovoljiti gosta, kako mu ponuditi, hod i stav konobara, rad s konobarima… – nakon predavanja, praktični rad i konzultacije s konobarima
  • 16.15 h Za voditelje i konobare: Vinske regije, kreiranje vinske karte, slaganje jela i vina – predavanje, degustacija i opisivanje najpoznatijih hrvatskih sorti, vježbe dekantiranja – Damir Zrno
  • 17.00 h Degustacije
  • 17.45 h Sorte Kvarnera – žlahtina, sansigot (sušćan), trojšćina – Ivica Dobrinčić
  • od 18.30 h Individualna savjetovanja s predavačima

04.04.2019.

  • 09.00 h za voditelje i kuhare: Gospodarenje kuhinjskim otpadom – Ponikve Krk
  • 09.30 h za voditelje i kuhare: Predstavljanje novih tehnologija – Electrolux professional inovacijski centar, Aura steril, Alpeks
  • 10.15 h za voditelje, kuhare i konobare: Zdrava gastronomija u turizmu – predavanje i savjetovanje s nutricionistom u smjeru prilagodbe ponude osobama s različitim potrebama – biciklisti i drugi sportaši, modne redukcijske dijete, prilagodba ponude za druge zdravstvene dijete (dijabetičare, srčane bolesnike, osteroporoza, laktoza free, gluten free jela),  ponuda za vegane,  vegetarijance, makrobiotičare – mag. nutr. Diana Gluhak Spajić
  • 11.30-16.30 h za kuhare – ponijeti sanitarnu knjižicu i kuharsku uniformu: Suos Vide tehnika – kuhanje u vakumu; Sporo pečenje na niskim temperaturama; Kuhanje na pari; Kuhanje na temu Okusi proljeća na otoku Krku; savjetovanje vezano uz pripremu jela s naglaskom na autohtone namirnice, dekoracija, prezentacija jela – Dragan Visković; deserti sa čokoladom Saša Bešlić.
  • 11.30 h za voditelje restorana: Sastanak sudionika manifestacije Krk food fest: Okusi proljeća i Okusi jeseni – Karin Mimica
  • od 12.00 h Slaganje jela i vina – teorija i praksadegustacije

Ugostiteljski objekti otoka Krka se mogu prijaviti za sudjelovanje do 25.03.2019. na gastronaut@gastronaut.hr s napomenom za koje radionice (za voditelje, konobare i kuhare) prijavljuju koliko osoba.

Organizatori zadržavaju pravo manjih izmjena programa.

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

19.6°

Krk, Baška
23.05.2019 14:00

Vjetar
E 1 m/s
Vlaga
-%