Vijesti

BAŠKA OUTDOOR FESTIVAL 2021

osvrt i fotogalerija

Iza nas je još jedno uspješno izdanje Baška Outdoor Festivala, manifestacije koja je još jednom opravdala svoj status izuzetno atraktivnog, a ujedno i najposjećenijeg izvansezonskog događanja na otoku Krku!
Kroz tri dana bogatog programa okupilo se preko 1600 sudionika brojnih outdoor avantura, ali i mnoštvo posjetitelja u pratnji koji su došli jednostavno uživati u aktivnom vikendu u Baški!

Na sedmom izdanju Baška Outdoor Festivala uživali smo u pet atraktivnih sportskih programa: Krk 'n' Roll MTB Maratonu, Krk 'n' Trail utrci, Rocky Hill hike turi, Touch the Sky penjanju na penjalištima Portafortuna i Belove stene i Zip and Fly avanturi na Zipline Edisonu. Najviše posjetitelja stiglo je iz raznih dijelova Hrvatske, velik broj posjetitelja stigao je iz susjedne Slovenije, ali bilo je i posjetitelja iz Njemačke, Austrije, Italije i Mađarske, Bosne i Srbije. 

Glavno događanje bilo je na rasporedu u subotu, kada je održana sada već legendarna biciklistička utrka Krk'n'roll MTB Maratonna kojoj je nastupilo više od 400 natjecatelja. Za organizaciju ovog dijela manifestacije zaslužan je Adria Bike, koji je za ovu prigodu kreirao 3 atraktivne staze za svačije afinitete - The Beach Boys 30 km, The Rolling Stones 40 km i The Queen 60 km.

Osim biciklističke, u subotu se održala i sudionicima najbrojnija utrka. Atraktivan i izazovan Krk'n'Trail, u organizaciji Continental Trekking lige, iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika pa je tako ove godine sudjelovalo njih više od 900! Sama utrka namijenjena je gotovo svim profilima, od obitelji sa djecom  do vrhunskih sportaša, a svi oni pronašli su svoje mjesto pod jesenskim suncem bašćanskih obronaka. Utrka je bila podijeljena u 3 dužinske/težinske kategorije Light od 7km, Active od 14km i Challenger od 24km.

Kako bi Baška Outdoor Festival bio jednako zanimljiv rekreativcima u punoj fizičkoj spremi, tako i obiteljima s djecom koji su mogli provesti dan u prirodi i pritom se opustiti i dobro zabaviti ujutro smo dan započeli sa Flow2Glow yogom, a osim natjecateljskih disciplina i zahtjevnijih sportskih aktivnosti ove godine organizirali smo i radionice slacklininga, sportske igre i radionice za najmlađe sudionike koje su bile odlično prihvaćene (Anima Adventures, Škola sporta Zvrk, Ludus Agency).

U nenatjecateljskim aktivnostima sudjelovalo više od 130 planinara na nedjeljnoj hike turi uz Promotiv Travel Outdoor, a tijekom vikenda adrenalin je iskusilo više od 130 posjetitelja na Zipline Edisonu te više od 40 penjača na penjalištima uz pratnju stručnog Anima Adventures tima.

Tijekom 2 dana festivala uživali smo i u odličnom zabavnom programu! U Bistrou Funtana hotela Corinthia Baška Sunny atmosferu je zagrijavao DJ Alex Sabatini, dok je za atmosferu u Porto Beach Clubu bio zadužen Infinity Band, koji je sudionike BOF-a držao aktivnima od popodnevnih sati do dugo u noć, na tradicionalnom after race party-ju!

Suradnjom Turističke zajednice općine Baška i organizatora vrhunskih sportskih sadržaja te uz podršku Općine Baška i Valamar Riviere kao glavnog sponzora, Baška Outdoor Festival potvrdio je status manifestacije koja, osim kvalitetnih sportskih događanja, objedinjuje realizaciju turističkog prometa i promociju te na izvrstan način ukazuje na ogroman potencijal Baške kao nezaobilazne destinacije za outdoor aktivnosti.

Outdoor aktivnosti u kojima mogu sudjelovati amateri i profesionalci, odlično društvo brojnih outdoor entuzijasta, edukativna i zabavna događanja... Sve navedeno, zaokruženo prelijepom kulisom prirodnih ljepota Baške, prekrasnim vremenom koje nas je pratilo i pozitivnom atmosferom, osiguralo je još jedno nezaboravno iskustvo Baška Outdoor Festivala!

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

13.6°

Krk, Baška
25.04.2024 14:00

Vjetar
E 2 m/s
Vlaga
-%