Vijesti

4 ISLANDS MTB STAGE RACE

Šesto izdanje 4 Islands MTB stage race utrke u Hrvatskoj tradicionalno starta u Baški - organiziran je i prolog utrke, kao uvodna faza utrke u kojoj će sudjelovati biciklisti iz cijeloga svijeta!

PROLOG: Baška, 20.4.2021.
START: Baška, 21.4.2021.

Utrka će se održavati od 20. do 24. travnja, a vozit će se na četiri otoka: Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.

U tom periodu će najbolji profesionalni i rekreativni MTB vozači iz cijelog svijeta prijeći 4 otoka Kvarnera, 270 kilometara staze i preko 6000 metara ukupnog visinskog uspona.

Utrka 4 Islands boduje se po međunarodnom sustavu bodovanja u brdskom biciklizmu UCI i spada u visoku kategoriju S1 utrke, što znači da će njezini natjecatelji svojim nacionalnim timovima prikupljati bodove za nastup na Olimpijskim igrama. 

U ovakvim vremenima, kada je sve neizvjesno, dašak pozitive dolazi na Kvarner te se, uz poštivanje strogih epidemijoloških mjera kojih će se svi pridržavati, moraju poštivati i stroge mjere koje je propisala sama krovna svjetska institucija biciklizma!

4 ISLANDS MTB Stage Race pokrenut je prije sedam godina, upravo u Baški.
Ova manifestacija iznačila je početak brendiranja i pozicioniranja Baške kao značajne outdoor destinacije, koja svojim posjetiteljima nudi sve što im je potrebno za idealan aktivni odmor u jedinstvenom prirodnom okruženju te promociju vansezonskog sportskog turizma koji bilježi svoj veliki porast.

Kako smo se proveli na prošlom izdanju 4 Islands MTB Stage Race, pogledajte na linku.

I ove godine utrka ima veliku važnost za turističku predsezonu na kvarnerskim otocima. Natjecatelji mogu birati između brodskog, hotelskog ili smještaja u vlastitoj organizaciji.
 

Jedinstven koncept utrke svrstao ju je među prvih pet najzanimljivijih utrka u MTB svijetu biciklizma, a sinergija top događaja i turizma Bašku i otok Krk ucrtava kao važne točke na cikloturističkoj karti Europe i svijeta.

Za više informacija posjetite internetsku stranicu www.4islands.hr

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

16.6°

Krk, Baška
19.04.2024 14:00

Vjetar
E 2 m/s
Vlaga
-%